Jedan velikodušni poslodavac u Indiji obradovao je svojih 1.200 radnika poklonivši im nove automobile, depozite za stanove i hiljade dolara vrijedan dijamantski nakit kao nagradu za lojalnost.

Trgovac dijamantima Savdžibhai Dolakia iz grada Surat, na zapadu Indije, uručio je poklone zaposlenima uoči najvećeg indijskog praznika, festivala Divali (festival svjetlosti).
Pokloni su dio programa lojalnosti vrijednog 50 milijardi rupija (815 miliona dolara), kog je pokrenula kompanija Hari Krišna eksports.

„Nagradili smo zaposlene koji su kroz godine doprinijeli razvoju kompanije. Oni su žrtvovali svoj porodični život za napredak firme i zbog toga zaslužuju da budu nagrađeni“, rekao je Dolakia za Frans pres.

Većina poslodavaca u Indiji svojim zaposlenima uručuje neku vrstu poklona tokom festivala Divali, ali obično se radi tek o kutijici slatkiša.

Hari Krišna eksports već pet godina sprovodi program lojalnosti, u okviru kog radnici dobijaju poene u 25 kategorija, ali su ove godine nagrade bile posebno velike.

„Poklonili smo stanove za 207 radnika, automobile za njih 491 i nakit za 500. Depoziti za stanove podijeljeni su onima koji nisu posjedovali stan, a automobili onima koji već imaju svoj dom“, rekao je predsjednik firme.

Nakit, u vrijednosti od maksimalno 5.860 dolara po komadu, podijeljen je zaposlenima kao poklon za njihove supruge, jer su i one „indirektno doprinijele razvoju firme“, naveo je Dolakia, čija kompanija izvozi dijamante u 75 zemalja.

Izvor: RTRS