Након 21. марта ове године грађани БиХ неће моћи добијати пасоше, јер неће бити пасошких књижица. Такво је тренутно стање, које може промијенити искључиво Вијеће министара БиХ евентуалним доношењем одлуке о привременом продужењу уговора са садашњим испоручиоцем, казао је за Фактор директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) Едим Несими.

Он је истакао да је ИДДЕЕА морала поништити и други тендер који је расписан 8. новембра прошле године, те да сада раде на припремама за расписивање новог, трећег по реду позива за прикупљање најбољих понуда за штампање пасошких књижица.

“Тендер је поништен јер је Уред за разматрање жалби прихватио жалбу на тендерску документацију француске компаније Гемалто. Сада морамо услове тендера, укључујући и документацију, прилагодити рјешењу којег смо добили од Уреда за жалбе. То, између осталог, подразумијева и измјену Правилника о изгледу и садржају путних исправа, с циљем повећања транспарентности приликом избора извођача. Овај правилник треба измијенити Министарство цивилних послова и тек након што се изврше те измјене и припреми сва остала тендерска документација, ми можемо расписати нови позив. Очекујем да ћемо то урадити у наредних 10 до 15 дана” – казао је Несими за Фактор.

Проблем је што, чак и ако би данас био расписан нови тендер, компанија која би добила посао не би почела испоручивати нове пасошке књижице прије септембра ове године.
Процес дуг 9 мјесеци

Према Несимијевим ријечима, међународни стандарди расписивања тендера подразумијевају да прикупљање понуда траје 45 дана. Након тога слиједи период отварања понуда, њихове евалуације и избора најбољег понуђача, који би требао трајати 15 дана. Послије доношења одлуке о избору најповољнијег понуђача слиједи жалбени период који траје барем 30 дана. Тек након тога се склапа уговор.

Међутим, према Закону о путним исправама новоизабрани испоручилац има рок од 180 дана, односно шест мјесеци да се припреми и да тек по истеку тог периода почне испоручивати прве количине пасошких књижица.

“Закон о путним исправама уопште није предвидио овакву ситуацију да би се могло догодити да избор новог испоручиоца није окончан прије истека постојећег уговора. Због тога од садашњег испоручиоца не можемо наручити веће количине од потребних и складиштити их, односно не можемо стварати резерве пасошких књижица” – додао је Несими.

Чак и ако Вијеће министара донесе одлуку о привременом продужењу важења садашњег уговора, детаље тог продужења морат ће договорити са испоручиоцем, а то је фирма Муехлбауер. Име ове компаније се спомињало у јавности у вези са уговором за израду личних карата и возачких дозвола, вриједним више од 100 милиона марака.

Према налазима државних ревизора, ради се о уговору који је штетан по БиХ и којег треба мијењати. Ревизори су посебне замјерке упутили на одредбе уговора којима је прецизирано да ће БиХ преузети и платити наручене, а не потребне количине личних докумената. Наручене количине личних карата су двоструко, а возачких дозвола за 30 посто веће од стварних потреба. Уговором је предвиђено да се његово првобитно трајање од 10 година продужи све док БиХ не преузме и плати све наручене количине.

Осим тога, ревизори су утврдили да су предвиђене цијене појединих дијелова личних докумената, попут биометријског чипа, вишеструко веће од тржишних.

Због тога су препоручили да се отворе преговори са Муехлбауером о измјенама штетних одредби овог уговора, али ти преговори још нису ни почели, иако су ревизори споменути налаз објавили прије више од годину.

Налази ревизора су били повод и Тужилаштву БиХ да покрене истрагу у вези са склапањем овог уговора. Чак је у оквиру истраге својевремено био ухапшен и бивши директор ИДДЕЕА-е и потписник штетног уговора Синиша Мацан, који је недуго након привођења пуштен. Међутим, иако истрага траје више од шест мјесеци, Тужилаштво још није подигло оптужницу против било кога због склапања штетног уговора. Осим тога јавност је ускраћена за било какву информацију о томе у којој се фази налази ова истрага.
Ко је крив?

Што се тиче израде пасошких књижица, проблем са њиховом несташицом се уопште није требао појавити, јер је било довољно времена да се изабере нови испоручилац. Међутим, оба до сада расписана тендера су поништена након жалби фирме Гемалто.

Први тендер расписан је у мају прошле године и тада је одлучено да се, упркос спору са Муехлбауером у вези са личним документима, њима поново додијели посао и на изради пасошких књижица “тежак” више од 20 милиона марака. Пријава Гемалта је одбијена као незадовољавајућа. Међутим, Уред за жалбе је прихватио жалбу француске фирме и први тендер је поништен.

Нови је расписан у новембру и из Гемалта нису ни чекали на доношење одлуке, него су се жалили на тендерску документацију. Уред за жалбе је поново прихватио став француске фирме и други тендер је “пао”.

“Није ништа необично да се тендер поништи. За овакву ситуацију заправо највише су криве процедуре, односно прописи који нису предвидјели да би се нешто овако могло догодити. И ИДДЕЕА сасвим сигурно сноси дио одговорности, али и ми смо приликом расписивања тендера морали поштовати прописане процедуре, које су донијели ранији сазиви Вијећа министара” – казао нам је Несими, додајући како ће Вијеће министара вјероватно наћи рјешење за овај проблем.

Ипак стање је такво да грађани имају пред собом још само два мјесеца да предају захтјев за пасош. У противном могу се “поздравити” са љетовањем, ако намјеравају путовати ван земље.

 

Извор: banjaluka.com