Narodni poslanici Davor Šešić i Ranka Perić Romić razgovarali su danas u Banjaluci, u okviru „Dana otvorenih vrata“, sa polaznicima projekta „Iniciraj dijalog: Aktivni mladi za transparentne parlamente“ iz Trebinja.

Poslanik SNSD-a Ranka Perić Romić rekla je novinarima da je na sastanku bilo riječi o položaju mladih u Republici Srpskoj, te o zaposlenosti, njihovoj angažovanosti i usklađenosti obrazovanja sa tržištem rada.

– Ovo su dvije najvažnije teme o kojima mladi treba da razgovaraju i na koji način mogu da utiču da svoje ideje i inicijative sprovode i realizuju kroz rad Narodne skupštine Republike Srpske – istakla je Romićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su mladi iz Trebinja posjetili Narodnu skupštinu i što su zainteresovani da učestvuju u društvenom životu i budu kreatori donošenja važnih odluka.

Poslanik SDS-a Davor Šešić rekao je novinarima da je važno da mladi koji dolaze u posjetu Narodnoj skupštini nauče kako funkcioniše i šta je zadatak parlamenta Republike Srpske.

– Nakon toga mladi će znati kako da riješe svoje probleme kroz zakonska rješenja ili kroz podzakonske akte i kako mogu da doprinesu da imaju bolji status u Republici Srpskoj – istakao je Šešić.

Anastasija Sikimić i Anđela Gudelj ukazale su na potrebu uvođenja prakse u Poslovno-pravnoj školi u Trebinju i obezbjeđenja udžbenika za stručne predmete.

Narodnu skupštinu Srpske prethodno su posjetili učesnici projekta iz Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

Izvor: Srna