Internet portal Hercegovina Promo ostvario je tokom 2018. godine više od 3 miliona čitanja svojih stranica na standardnoj web platformi (www.hercegovinapromo.com), kao i više od pola miliona pregleda video sadržaja iz sopstvene produkcije posredstvom Facebook i YouTube platforme.

Istovremeno nastavljeno je i stalno povećanje broja pratilaca na najdominantnijoj globalnoj društvenoj mreži Facebook, na kojoj naš portal svakodnevno prati više od 33.000 korisnika.

Sve zajedno dalo nam je rezultat od prosječno više od 8.000 čitanja portala dnevno i preko 1.500 dnevnih pregleda video sadržaja u prosjeku, uz dnevnu vidljivost sadržaja na društvenim mrežama od više desetina hiljada korisnika.

Google analitika broja pregleda stranica portala Hercegovina Promo od 1.1.2018. do 31.12.2018.

Na društvenoj mreži Instagram polovinom godine započeli smo aktivan rad koji nam je do sada donio više od 1.000 pratilaca i konstantan trend rasta interesovanja za sadržaje koje objavljujemo.

Instagram profil HP media

Prepoznatljivom uređivačkom politikom koja se nije mijenjala od nastanka portala 2012. godine, provjerenim informacijama, lišenim senzacionalističkih sadržaja i politike, te jedinstvenom multimedijalnom platformom uspjeli smo da se izdvojimo i da budemo prepoznati kao najpoželjniji internet medij za servis najvećeg broja poslovnih oglašivača u Hercegovini – što samo po sebi govori o uticaju i čitanosti sadržaja koje plasiramo.

Facebook analitika broja pregleda video sadržaja portala Hercegovina Promo

Multimedijalni pristup u distribuciji informacija koji praktikujemo od osnivanja, a koji smo nadogradili početkom 2018. godine pod sloganom „Svuda smo oko vas“, potvrdio je dominatnu lidersku poziciju sistema HP media group na području regije Istočna Hercegovina.

Prt scr / YouTube kanal HP media group koji je u 2018. ostvario oko 120.000 pregleda

Osim portala Hercegovina Promo i pomenutih internet platformi svoj puni doprinos cjelokupnom djelovanju HP media group daje Radio Padrino, koji je sa radom počeo 20. aprila prošle godine, a već nekoliko mjeseci kasnije ostvarene su ambicije da ovaj radio postane najslušaniji na području Trebinja (po anketi sprovedenoj u avgustu i septembru Padrino je najslušaniji radio na području trebinjske regije sa udjelom slušanosti od 36%).

Glumica Nataša Ninković u studiju Padrino radija

Danas kada internet ruši sve barijere dostupnosti Padrino radio , koji svoj program na internetu emituje od juna 2016., bilježi veliku slušanost i u drugim dijelovima Hercegovine, ali i širom svijeta, o čemu svjedoče brojni kontakti naših slušalaca sa raznih meridijana, ali i sve veći rejting koji Padrino postiže na brojnim internet platformama za slušanje radio stanica.

Jedna od globalnih aplikacija za slušanje radija – TuneIn

U HP media group smo posebno ponosni na lanac „outdoor“ oglašavanja, kojeg čini veliki reklamni LED displej u centru Trebinja površine 15 m2, kao i 16 „city light“ i bilbord oglasnih površina u Trebinju, te uslužno oglašavanje koje vršimo na reklamnim površinama u vlasništvu naših poslovnih partnera. Brojni su klijenti koji su tokom protekle godine uspješno plasirali svoje marketinške kampanje posredstvom ovih medija, a posebno zadovoljstvo daje nam činjenica da su desetine uspješnih poslovnih sistema naši partneri još od samog osnivanja 2016. godine.

LED video displej na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnih i pješačkih lokacija u Trebinju, uz most Iva Andrića

U 2019. godinu kompanija HP media group ulazi sa nesmanjenim ambicijama kada je u pitanju rast u sferi medijskog uticaja pod sloganom „Pozitivan stav – bez obzira na sve“, a u pripremi je realizacija više projekata koji će donijeti brojne novitete našim čitaocima, slušaocima i gledaocima, kao i našim poslovnim partnerima.

Detalj sa HP Izbora za Miss Istočne Hercegovine, koji ćemo organizovati i 2019. godine

Nastavljamo da budemo servis i podrška brojnim sportskim kolektivima u Trebinju i regiji, kao i društvenim i kulturnim organizacijama.

Nastavljamo gdje smo stali u organizaciji manifestacija i društveno odgovornih kampanja.

S obzirom da smo privatan medijski sistem, sa zadovoljstvom ističemo da finansiranje našeg poslovanja, razvoja i rasta ostvarujemo isključivo prodajom marketinškog prostora našim klijentima uz neizostavno obostrano zadovoljstvo.

HP media group – medijski partner Rukometnog kluba „Leotar“ Trebinje

Svuda smo oko vas!

Vaša HP media group Trebinje – najuticajniji medijski sistem Hercegovine

„Pozitivni – bez obzira na sve“

 

 

PR objava / HP, januar 2019.