Porodica Vukoje danas je u Carskim vinogradima proslavila Svetog Trifuna- zaštitnika vinara i vinogradara i, tradicionalno, orezala prve čokote loze.

-Specifičnost ove zime je da nije bilo većih temperaturnih minusa, a bilo je dosta padavina, pa je rezidba išla laganijim tokom- rekao je Radovan Vukoje.

2018. godina počela je i više nego uspješno za Podrume Vukoje, s obzirom na to da je u januaru stigla nagrada iz daleke Kine. Podrum Vukoje  još jednom je nagrađen za kvalitet i posvećenost proizvodnji vina, kao i za cjelokupan doprinos u svijetu vinogradarstva, vinarstva, ali i vinskog turizma.

-Što se ove godine tiče, planirali smo, između ostalog, izvoz 45 000 boca na azijski kontinent. Limitirajuća činjenica je to što mi proizvodimo isključivo sa svog vinograda, tako da koliko naši vinogradi daju dobrog grožđa, toliko će biti dobrog vina- dodao je Vukoje.

Iz ove vinarije ističu da nije problem plasirati vino, već održati kontinuitet kvaliteta i iz godine u godinu ga dizati na veću ljestvicu. S obzirom na to da su prošle godine proglašeni najboljom vinarijom u Jugoitočnoj Evropi, njima taj posao odlično ide.

 

I.D., februar 2018.