Proteklog vikenda, tačnije u subotu, je u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” odigrana utakmica 13. kola Prve lige Republike Srpske za rukometašice, u kojoj su igračice Leotara poražene od gošći iz Doboja rezultatom 26: 31, dok je na poluvremenu rezultat bio 11: 18 za ŽRK Doboj.

Počelo je golom Vujić iz sedmerca, za Leotar poravnava Kovačević takođe iz sedmerca u 5. minutu.

Gošće sa tri brza gola iz kontri odlaze na 1: 4 u 7. minutu.

Nakon tajm auta Zdravka Komnenovića Crnogorac pogađa za 2: 4.

Rezultat je bio 4: 6, kada za Doboj pogađaju Brabovičkić i Radulović.

Peti gol za Leotar postiže Ana Crnogorac, a gošće ubrzo prave seriju od 0:3. Dva gola postiže Radulović, a jedan Brabovičkić. Rezultat je tako bio 5:11.

Nakon toga se igralo gol za gol, prije nego što rukometašice Leotara uzvraćaju sa serijom od 3:0, sa dva gola Mucović i jednim golom koji je postigla Ana Crnogorac. Rezultat je bio 9:12 u 23. minuti utakmice.

Međutim igračice Doboja prave ključnu razliku sa serijom od 0:4. Golove su postizale redom Radulović, Knežević, Vujić i Brabovičkić.

9:16, bila je prevelika razlika koja se u nastavku pokazala kao nedostižna za domaće, koje je loša defanziva koštala konačnog poraza.

Rezultat prvog poluvremena bio je 11:18, za Leotar još su pogodile Crnogorac i Kovačević.

Drugo poluvrijeme bilo je izjednačenije i u njemu je Leotar uspio smanjiti razliku, ali nedovoljno da bi se vratili u utakmicu. Gošće su uvijek imale 5 golova razlike i držale su se u vođstvu od samoga početka, tako da se može konstatovati da su zasluženo slavile.

Dobar ofanzivni učinak Crnogorac od 9 golova, Kovačević od 7 i Gaćine od 5 nije bio srazmjeran defanzivnoj liniji koja je kapitulirala čak 31 put.

Prva liga Republike Srpske za rukometašice
13. kolo
Dvorana: Miloš Mrdić
Gledalaca: 40
Sudije: Dejan Mihajlović (Brčko), Ognjen Hercegovac (Brčko)

ŽRK Leotar- ŽRK Doboj 26: 31 (11: 18)

Leotar, sastav:
Kisin, Gaćina 5, Kuraica, Sekulović, Mucović 3, Crnogorac 9, Ratković 2, Kovačević 7, Glavonjić, Resković, Kraljević, Sorajić

Trener: Zdravko Komnenović

Doboj, sastav:
Nikić, Vuji 8, Garić, Knežević 4, Brabovičkić 6, Radulović 6, Petrović 1, Kopić 6

Trener: Ninoslav Cvijanović

 

Srećko Š. / HP, april 2018.