„Interventni tim Agencije za bankarstvo Republike Srpske preuzeo je kompletnu kontrolu nad Bankom Srpske i trenutno vrši popis imovine i obaveza“, rekao je danas privremeni upravnik „Banke Srpske“ Petar Mićić u ekskluzivnoj izjavi za poslovni portal CAPITAL.ba.

 

 

On je procijenio da će popis imovine i obaveza trajati do pet dana nakon čega će interventni tim sastaviti izvještaj o stanju u Banci Srpske sa presjekom na današnji dan i predati ga privremenom upravniku.

Kada dobijem izvještaj interventnog tima tada ja kao privremeni upravnik zapravo stupam na dužnost. Poslije toga, u zavisnosti od stanja koje smo zatekli u banci, donijećemo odluku da li ćemo i u kojoj mjeri uspostaviti neke od redovnih aktivnosti Banke“, rekao je Mićić.

Do tada, ističe privremeni upravnik, ne može se ništa detaljnije saopštiti, jer bi to u ovom trenutku bilo samo u domenu spekulacija.

Mićić je diplomirani ekonomista, a prije zaposlenja u Agenciji za bankarstvo bio je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u sedmom sazivu, od 2006. do 2010. godine.

 

Izvor: capital.ba