Туристичкa организацијa Републике Српске представља се на Међународном сајму туризма који се одржава у Загребу, а по ријечима Бранке Михајловић, стручном сараднику у ТО РС, бројни посјетиоци заинтересовани су за дестинације у Српској.

Она је истакла да влада велики интерес за посјете градовима Српске, попут Бањалуке, Вишеграда и Требиња, као и за бањски туризам, авантуристичке и адреналинске спортове – планинарење, бициклизам и слично.

„Са нама су у Загребу и представници Бање `Кулаши` који су са партнерима већ договорили програме за предстојећу сезону“, рекла је Михајловићева преноси Мондо.

Када је ријеч о бањама, Михајловићева је навела да су адут Српске конкурентне цијене и квалитетна понуда.

Туристичка организација Републике Српске припремила је за посјетиоце Међународног сајма туризма у Загребу богату понуду авантуристичког, вјерског, културног, планинског и бањског туризма, као и „сити брејк“ дестинације.

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да је хрватско тржиште важно, јер су туристи из те земље трећи по броју долазака у Српску.

„Прошле године на сајму смо имали одлично представљање и направили супер посао. Дакле, појављивање на том сајму утиче на пораст броја хрватских туриста код нас“, рекла је Јовановићева.

Она је додала да је циљ и да се у Српску привуче што више младих туриста с обзиром на то да се овде одржавају манифестације за ту популацију попут „ОК феста“ на Тјентишту.

Представници Туристичке организације Републике Српске истичу да су се посјетиоци загребачког сајма распитивали и за националне паркове Сутјеска и Козара, али и остале природне љепоте Српске.

Међународни сајам туризма под називом „Place2Go“ одржава се у загребачкој „Арени“.

Осим Туристичке организације Републике Српске на сајму су и представници неколико локалних туристичких организација и бања у Српској.

 

Извор: mondo.ba