Turistička organizacija Republike Srpske predstavlja se na Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Zagrebu, a po riječima Branke Mihajlović, stručnom saradniku u TO RS, brojni posjetioci zainteresovani su za destinacije u Srpskoj.

Ona je istakla da vlada veliki interes za posjete gradovima Srpske, poput Banjaluke, Višegrada i Trebinja, kao i za banjski turizam, avanturističke i adrenalinske sportove – planinarenje, biciklizam i slično.

„Sa nama su u Zagrebu i predstavnici Banje `Kulaši` koji su sa partnerima već dogovorili programe za predstojeću sezonu“, rekla je Mihajlovićeva prenosi Mondo.

Kada je riječ o banjama, Mihajlovićeva je navela da su adut Srpske konkurentne cijene i kvalitetna ponuda.

Turistička organizacija Republike Srpske pripremila je za posjetioce Međunarodnog sajma turizma u Zagrebu bogatu ponudu avanturističkog, vjerskog, kulturnog, planinskog i banjskog turizma, kao i „siti brejk“ destinacije.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je hrvatsko tržište važno, jer su turisti iz te zemlje treći po broju dolazaka u Srpsku.

„Prošle godine na sajmu smo imali odlično predstavljanje i napravili super posao. Dakle, pojavljivanje na tom sajmu utiče na porast broja hrvatskih turista kod nas“, rekla je Jovanovićeva.

Ona je dodala da je cilj i da se u Srpsku privuče što više mladih turista s obzirom na to da se ovde održavaju manifestacije za tu populaciju poput „OK festa“ na Tjentištu.

Predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske ističu da su se posjetioci zagrebačkog sajma raspitivali i za nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, ali i ostale prirodne ljepote Srpske.

Međunarodni sajam turizma pod nazivom „Place2Go“ održava se u zagrebačkoj „Areni“.

Osim Turističke organizacije Republike Srpske na sajmu su i predstavnici nekoliko lokalnih turističkih organizacija i banja u Srpskoj.

 

Izvor: mondo.ba