Kik boks klub Tigar ponos je opštine Gacko. U lošim uslovima trenira dvadesetak sportista, ali vrhunskih rezultat ne fali. Kik bokser Milan Babić malo kada je iz ringa izašao kao poražen. Ovaj vrijedni Gačanin postao je prvak Evrope u najjačoj disciplini K1.

„Dvanaest godina sam u ovome, nikada nisam odustajao stalno smo trenirali i na kraju se to isplatilo sve nadam se ako Bog da da će još više da se isplati“, kaže Milan.

Milan je ipak drugačiji od ostalih. Kada mu ruke nisu u bokserskim rukavicama onda je u njima lopata, kada nije u ringu onda je rudniku.

„Zaposlen sam u privatnoj firmi radim 12 sati. Ustanem u ujutru u 7 uveče do 7 sati sam na poslu prva smjena, dođem kući torbu na leđa i trčeći na trening. Idući dan isto, kada sam noćna smjena treniram sam ili trener izađe sa posla pa treniramo zajedno. Teško jeste, ali opet trudimo se i snalazimo“, priča Milan.

Pravaku Evrope ništa nije teško, a već odavno je uzor mlađima. Jedanestogodišnji Matija Mučibabić voli ovaj sport a kaže ima od koga i naučiti.

„Dobar je ovo sport, zabavan i eto pun je uspona i padova. Tvoji uzori? Pa Milan Babić kolega iz kluba i moj brat Uroš Mučibabić“, kaže Matija.

Najponosniji je trener, Veselin Đuričić kaže da se u klubu stalno vrijedno trenira. Očekuje da će uspjeh Babića i ostalih biti nagrađen.

„Mi nastavljamo sa radom, a Babić je sada predložen kao najbolji kik bokser RS za sportistu RS i pošto sam stvarno vidio da su u komisiji sjajni ljudi nadam se da će on biti među prvih nekoliko sportista ako ne i najbolji“, kaže Đuričić.

Milan Babić skromno odgovara da bi mu ovo priznanje značilo. Bez obzira na sve on nastavlja da trenira, ali i radi u gatačkom rudniku, nestrpljivo čeka nove borbe i izazove.

 

Izvor: ATV