Povodom nelegalne instalacije LED video displeja u Preobraženskoj ulici u Trebinju i više puta prekršenih mjera koje je izreklo Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Trebinja oglasila se i Policijska uprava Trebinje.

Saopštenje o predmetnom slučaju prenosimo u cjelosti:

„Policijskim službenicima Policijske stanice Trebinje 05.09.2019. godine oko 23,40 časova, od strane jednog građanina, prijavnjeno je da se u Preobraženskoj ulici nalaze nepoznata lica koja izvode radove na čeličnoj konstrukciji na fasadi stambeno-poslovnog objekta.

Policijski službenici su po prijavi izašli na lice mjesta, kojom prilikom su zatekli tri lica sa kojima je obavljen razgovor. Navedena lica su izjavila da su vršila dodatno pričvršćivanje navedene konstrukcije da ista nebi pala i povrijedila nekoga od prolaznika.

Policijskim službenicima, Policijske stanice Trebinje, od strane Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije, Gradske uprave Trebinje je dostavljeno obavještenje, da je prilikom kontrole 04.09.2019. godine utvrđeno da se radovi na gore navedenom objektu izvode bez odobrenja, te da je inspektor zabranio radove po Zakonu o inspekcijama RS, te zabranu obilježio službenom trakom i pečatom, a da su naknadno utvrdili da je traka i pečat povrijeđeni od strane nepoznatog lica.

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštava Trebinje nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“, navedeno je u dopisu našoj redakciji iz PU Trebinje.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Trebinja danas je potvrđeno da je tokom prethodne noći uklonjena inspekcijska traka, te da je povrijeđen službeni pečat koji se nalazio na lokaciji nelegalno podignutog objekta. O navedenom su nadležni iz Odjeljenja za inspekcijske poslove napravili službenu zabilješku, te je tokom jutra ponovo postavljena inspekcijska traka na predmetnu lokaciju.

Danas je ponovo postavljena inspekcijska traka oko spornog objekta

Još uvijek je u toku procedura za utvrđivanje odgovornosti za više zakonskih prekršaja izvršenih tokom instaliranja predmetnog objekta bez validne dokumentacije i odobrenja nadležnih službi.

Po Krivičnom zakonu Republike Srpske član 394. za krivično djelo skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do jedne godine.

 

HP, septembar 2019.