Policija RS-a bogatija za 200 novih službenih automobila

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručuo je juče u Banjaluci predstavnicima svih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske ključeve za 200 novih službenih vozila.

Dodik je istakao da u Republici Srpskoj nema organizovanih kriminalnih grupa, te ocijenio da je Policija Srpske jedna od najboljih u regionu.

„Organizovane kriminalne grupe su profesionalnim radom policije razbijene na teritoriji Republike Srpske“, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je sadašnja vlast u Republici Srpskoj do sada obezbijedila 1.900 automobila za MUP, dok su neke ranije vlasti obezbijedile samo 120 vozila.

„To dovoljno govori o odnosu prema Republici Srpskoj. Ponosan sam što je ova vlast imala obavezu da pomogne rad policije“, dodao je Dodik.

On je rekao da će se novim vozilima stvoriti pretpostavke za bolji rad policije, te naglasio da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije počinje od policijskih struktura.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je do kraja prvog kvartala ove godine planirano uručenje novih službenih vozila MUP-u.

„To je jedna od mjera, a druga važna stvar biće vraćanje plata na raniji nivo svim pripadnicima MUP-a“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da će uručenjem novih vozila biti poboljšan rad pripadnika policije.

„Uradićemo sve da bi efikasnost MUP-a Srpske bila što bolja“, dodala je Cvijanovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić najavio je da će do 1. juna biti uručeno još oko 200 vozila pripadnicima policije.

„Na taj način ćemo obnoviti dvije trećine našeg voznog parka, a veoma je važno što je pokrenuta procedura nabavke novih uniformi i opreme za sve pripadnike MUP-a Srpske“, rekao je Jovičić.

On je zahvalio Dodiku i Cvijanovićevoj za podršku u opremanju pripadnika MUP-a.

Ceremoniji uručivanja novih službenih vozila prisustvovali su ministri Republike Srpske.

 

Izvor: Nezavisne novine