Nevesinje će uskoro dobiti prvi konjički klub. Inicijativni odbor ljubitelja konjičkog sporta večeras je održao prvu sjednicu na kojoj je odlučeno da se  21. septembra  održi osnivačka skupština na kojoj bi trebalo da se izabere predsjednik i  organi upravljanja. Predloženo je da klub nosi naziv „Galop“, a kao glavni ciljevi su navedeni razvijanje i omasovljenje konjičkog sporta u Nevesinju,organizacija i učestvovanje na sportskim takmičenjima u regiji.U planu je i  obezbjeđenje uslova za rekreativno i turističko jahanje i izgradnja hipodroma.

galop 1

Inicijativni odbor je najavio da će za predsjednika kluba predložiti Stevana Teletinu, najuspješnijeg nevesinjskog odgajivača konja. Teletina je naglasio da Nevesinje ima dugu tradiciju organizovanja konjskih trka i da odavno postoji ideja za formiranje kluba.

Konjički sport je preko 140 godina zastupljen na ovim terenima i do danas je ostala velika ljubav prema konjima – istakao je Teletina izrazivši nadu da će njihova inicijativa dobiti široku podršku.

U Republici Srpskoj trenutno postoje četiri konjička kluba, a formiran je i  Konjički savez RS.

Izvor: Radio Nevesinje