Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslijepodne lokalni ljuskovi su najizgledniji u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Ponovo su u poslijepodnevnim i večernjim satima mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati sunčano sa malom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

 

Izvor: 6yka.com