У царским виноградима, у Ушћу код Требиња, данас су Подруми Вукоје уз пригодан програм сабрали утиске о овогодишњој берби.

Предан и мукотрпан рад на узгоју најбољих и аутохтоних виноградарских сорти у Херцеговини породица Вукоје и ове године је крунисала бербом изузетно квалитетних гроздова који ће технолошким процесом постати најбоља вина југоисточне Европе, што су до сада потврдили многобројни вински стручњаци и заљубљеници у вино.

„Ова берба је била изузетна. Имали смо одличан однос шећера и киселина, што ће нам поново дати велика вина, као што је био случај и са 2015. годином“, истакао је данас директор Радован Вукоје.

Још једном је истакнута традиција узгоја аутохтоне жилавке на локалитету Ушће, која је дужа од једног вијека и досеже у давну 1894. годину када су Аустријанци на овом локалитету узгајали и правили вино које је било ствар престижа и на бечком двору.

Из Подрума Вукоје данас су најавили и нове пословне инвестиције које ће у наредном периоду дати засигурно нови бренд Херцеговине – маслиново уље, за које смо сигурни да ће заокружити најљепшу медитеранску причу која се свакодневно прича из ове најуспјешније винарске породице у регији.

 

ХП, новембар 2016.

Фото: Facebook / Vinarija Vukoje