Пливачки ватерполо клуб „ Леотар „ као и сваке године организује обуку непливача за дјецу, обуку непливача за одрасле, усавршавање стилова и технике пливања, тренажно и такмичарско пливање, корективно пливање и рекреативно пливање, а од ове године и школу ватерпола.

Обука пливања намјењена је дјеци узраста од 5 до 14 година ( непливачима ), мада се овој групи могу прикључити и млађа дјеца у зависности од њихових тјелесних и моторичких карактеристика. Обука подразумјева различите вјежбе у мјесту и кретању као и различите игре помоћу којих дјеца уче, најприје дисање, плутање, рад ногама, рад рукама и на крају повезивањем свих елемената у једну цјелину савладавају одређену технику пливања. Након провјере савладаности обуке полазници који су савладали све циљеве предвиђене планом и програмом са извођење обуке стичу услов за прелазак у тренажну групу. Такође позивамо све заинтересоване за обуку пливања за одрасле.  Овај програм је намјењен старијим од 18 година. Упис  и  обука се врши на Олимпијском базену од 1.јуна, сваким радним даном и суботом у времену од  09 х – 11 х и 30 минута и од 18 х до 21 х. Кандидат има три часа пливања седмично и распоређен је по групама којих има девет. Групе су распоређене по данима и у одређено вријеме , а то су :

Понедељак, сриједа и петак групе у 9 х, 09 х и 45 минута, 10 х и 30 минута  и послеподневна у 18 х и 30 минута.

Уторак, четврат и субота групе у 9 х, 09 х и 45 минута, 10 х и 30 минута  и послеподневна у 18 х и 30 минута.

Обука пливања за старије особе од 18 година се организује по завршетку часова за дјецу у времену од 19 х и 15 минута.

У школи ватерпола се уче основни елементи ватерполо игре, као што су: одржавање на води, подизање лопте из воде, држање, вођење, додавање, правилан шут, основне интеракције са саиграчима.

Након успјешно завршене обуке, млади ватерполисти се пребацују у млађе категорије гдје даље уче напредније елементе игре, те се временом укључују у такмичарски погон.

Све информације na www.pkleotar.info и на телефон 066 / 635 – 515.