Општина Невесиње започеће пројекат санације спортске дворанеНевесињкавриједан око 800.000 КМ, потврдио је Срни начелник општине Миленко Авдаловић.

Он каже да је у току израда пројектне документације на основу које ће бити извршена детаљнија процјена трошкова реконструкције која ће бити финансирана из кредитног задужења.

Авдаловић наводи да ће према процјенама реконструкција коштати око 800.000 КМ.

“Циљ нам је да напокон спортску дворану реновирамо у потпуности и да буде функционална, што, између осталог, подразумијева већи ниво газдовања и већу одговорност”, каже Авдаловић.

Он додаје да дворана служи за потребе физичког васпитања ђака, а користи је и велики број спортских клубова регистрованих на подручју општине Невесиње, као и многобројни рекреативци.

Авдаловић прецизира да ће бити извршена реконструкција кровне конструкције, изграђен простора за котловницу, те ријешен систем гријања и вентилације унутар објекта.

Осим тога, предвиђена је санација подне конструкције, трибина и вањско уређење, изградња мокрих чворова, свлачионица и туш кабина.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић каже да је спортска дворана “Невесињка” изграђена прије 40 година и да објекат у протеклом периоду није адекватно одржаван.

Извор: Срна