U Trebinju večeras počinje 9. Filmski kampus na kojem će učestvovati dvadesetak studenata sa filmskih akademija iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Federacije BiH, kao i istaknuti filmski umjetnici.

Direktor Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović izjavio je ranije Srni da će predavači, između ostalih, biti filmski autori, poput Gorana Radovanovića i Lordana Zafranovića, te upravnik Arhiva Јugoslovenske kinoteke Aleksandar Erdeljanović.

On kaže da će do 20. oktobra svako veče biti organizovane filmske projekcije, a Kampus večeras otvara „Tango argentino“ Gorana Paskaljevića iz 1992. godine.

Lalović je naveo da će tokom Kampusu biti održana predavanja i da je značajan zbog toga što studenti mogu da čuju ono što ne mogu tokom redovnog školovanja.

– „Filmski kampus“ – prilika je da pokažemo domaće filmove koji važe za klasike jugoslovenske kinomatografije, kao i novija ostvarenja – rekao je Lalović.

On je naveo da će biti prikazani filmovi, poput „Duh vremena“, „Okupacija u 26 slika“, „Upoznajte Kornelija“, „Ljubav i moda“, „Meso“, „Okupirani bioskop“, „O životu i smrti“.

Ulaz na filmske projekcije je besplatan.

Organizator „Filmskog kampusa“ je Kinoteka Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Kulturnim centrom Trebinje.

Kampus će biti otvoren večeras u 19.30 časova u Kulturnom centru.

Izvor. Srna