Омладинска организација „Бона Фиде“ данас је у Невесињу отворила просторије Омладинског центра чији је циљ окупљање, образовање али и размјена искустава младих људи.

Предсједник “Бона Фиде“ Бојан Буха истиче да ће овај центар пружати услуге бесплатног копирања, скенирања, кориштења Интернета, али и стручне помоћи у остваривању права грађана у локалној заједници.

Прве активности које ће овај Центар организовати су курсеви  страних језика и информатике, преко којих ће млади људи доћи до сертификата који су данас неопходни за посао, али уједно и до знања – рекао је Буха додајући да им је циљ да простор уступе свим младим људима који имају неке активности, без икаквих накнада, како би могли да испоље своје идеје .

Буха каже да је Омладински центар замишљен на бази волонтерског рада, а уколико буде одржив  заживјеће у пуном капацитету.

Средства за покретање Центра је обезбиједила Омладинске организације Бона Фиде из донација одређених институција и људи који су препознали потребе младих људи.

Омладинска организација „Бона Фиде“ до сада  је реализовала пројекат уређења парка код војне касарне, те низ хуманитарних пројеката и концерата, а активно се бави креирањем омладинске политике на подручју општине Невесиње.

Извор: Радио Невесиње