U Bileći je juče počelo asfaltiranje ulica koje su raskopane u sklopu projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže.

Sanacije ulica radiće se u fazama i uz asfaltiranje uradiće se dotrajali trotoari, ivičnjaci, rasvjeta, klupe i kante za otpatke.

„U prvoj fazi asfaltiramo ulice „Peka Pavlovića“ , „Vladimira Gaćinovića“ , a zatim i ulicu „Crnogorska“. Druga faza obuhvatiće Obilićev vijenac i ulicu „Кralja Aleksandra“ u kojoj će biti uređena rasvjeta, klupe i kante za otpatke. Saniraćemo i trotoare koji su oštećeni i dotrajali , a imamo u planu da sredimo i parkove. Sva dokumentacija koja je bila potrebna je završena i sada je na izvođaču radova da poslove privodi kraju“, istakao je Radenko Popara načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže i oborinskih voda je 4,5 miliona Кonvertibilnih maraka, koji je finansiran iz kredita Evropske banke, sredstvima Vlade Republike Srpske i Opštine Bileća.

Izvor: Radio Bileća