Juče je na stadionu Malih sportskih igara „Aleksandar Masleša“ u trebinjskom naselju Bregovi počela 62. po redu Olimpijada u malom fudbalu. Ovo kvartovsko takmičenje, koje je sinonim za sportsko ljeto Trebinja,  kao i svake godine okupilo je 12 ekipa, koje se takmiče u dvije grupe.

Nakon prve utakmice, u kojoj je branilac titule Hrupjela demonstrirao silu protiv Lastve i nanio joj veoma težak poraz od 9:1, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević u ime grada Trebinja svečano je proglasio 62. po redu trebinjsku Olimpijadu otvorenom.

U pomenutoj utakmici između Hrupjela i Lastve, igrači Hrupjela dominirali su u svim segmentima igre i svom rivalu nisu ostavili ni promil šanse da se ponadaju da bi mogli proći sa pozitivnim ishodom.

Milivojević je doveo Hrupjela u vođstvo, neformalni gosti poravnavaju auto golom svega minut kasnije. U nastavku pogađaju Vučurević dva puta, Milojević  dva puta, Bošković i Milić za konačnih 9:1.

Gorica i Tini Stanica odigrale su drugu utakmicu prvog kola grupe A, viđen je dopadljiv fudbal i utakmica sa puno trke i borbe. Gorica je rano povela sa 3:0 i činilo se da će lako savladati ekipu Tini Stanice. Golove za Goricu su postigli Deretić i dva Tepavčević.  Međutim Goričani su se prerano povukli, a fudbaleri Tini Stanice su pritisli njihov gol svim silama i sa igračem više u polju, budući da su igrali bez golmana,  uspijevaju pred kraj utakmice doći do 3:3. Za 3:1 pogađa Komlen iskosa sa lijeve strane iznenadivši golmana Gorice. Za 3:2 pogađa Šešelj.

Nakon izjednačenja Tini Stanice, Gorica se probudila i postigla gol za pobjedu preko Tepavčevića kome je ovo bio treći gol na utakmici. Gorica je ipak bila bolji rival te ih je prerano povlačenje pred svoj gol koštalo neizvjesne završnice i strepnje za bodove.

Nekadašnji prvak tako je dobro počeo svoju ovogodišnju kampanju na Olimpijadi.

U trećoj utakmici ekipa Glavne Ulice kažnjena je za velike promašaje pri rezultatu 1:0, kada su trebali riješiti pitanje pobjednika. Dekoncentracija u završnici i to što nisu iskoristili 3 ili 4 čista zicera odbilo im se od glavu u zadnjem minutu kada primaju gol, za Gučinu pogađa Popović i odvodi utakmicu u penal završnicu.

 

I tu su imali priliku da riješe pitanje pobjednika igrači Glavne Ulice, ali nisu to uradili. Penal seriju karakterisalo je mnogo promašaja, a tragičar ekipe Glavne Ulice bio je Lazar Zečević koji je promašio dva penala. Slavila je Gučina, a Glavna Ulica je po nepisanom fudbalskom pravilu, unatoč boljoj igri u polju i većem broju stvorenih prilika za promašaje, kažnjena.

Olimpijada se nastavlja u četvrtak prvim kolom grupe B, danas i sutra nema utakmica zbog završnice Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Četvrtak 12. 07.2018. godine

Grupa B

  1. kolo

Mokri Dolovi – Stara Gorica

Gornja Hrupjela – Donje Police

Bregovi – Tini

Utakmice počinju od 19:30 časova

Rezultati:

1. kola  A grupa

Hrupjela – Lastva 9:1

Gorica – Tini Stanica 4:3

Glavna Ulica – Gučina 1:1 2:3 (penali)

 

S. Šijaković / HP, jul 2018.