Пливачи ”Леотара” учествовали су на 21. Јесењем пливачком ”Чигота купу” 2016, који се одржавао 19.11.2016. године на затвореном базену Института за штитасту жљезду и метаболизам на Златибору. Организатор такмичења је Пливачки клуб  ” Чигота ” са Златибора.

 На такмичењу је учествовало 12 клубова из Србије и Босне и Херцеговине, са укупно 230 пливача. Пливачки клуб  ”Леотар” узео је учешће са двадесет шест пливача : Милош Ћеранић, Димитрије Рајковић, Милан Бајчетић, Стеван Зиројевић, Филип Јокановић, Сергеј Јокановић, Вук Поповић, Срђан Куртовић, Никша Шаренац, Видак Шаренац, Игор Рибић, Никола Телебак, Душан Мирдиња, Марко Мирдиња, Лука Петровић, Гојко Јанковић, Филип Чоловић, Урош Грубач, Стефан Анђелић, Стефан Бован, Вељко Јовановић, Вук Варага, Радивоје Копривица, Невена Куртовић, Хелена Јовановић и Лидија Бајчетић.

hp-media-group-logoПливачи Леотара освојили су укупно петнаест медаља, од чега је осам златних, шест сребрених и једну бронзану.

Златне медаље освојио је Гојко Јанковић у дисциплини 50 метара прсно, Филип Јокановић у дисциплини 50 метара леђно, Срђан Куртовић у дисциплини 50 метара делфин, Милош Ћеранић у дисциплини 50 метара делфин, Вук Варага у дисциплини 100 метара делфин, Никола Телебак у дисциплини 100 метара леђно, Хелена Јовановић у дисциплини 50 метара леђно и Лидија Бајчетић као најмлађи учесник.

Сребрене медаље освојили су Срђан Куртовић у дисциплини 50 метара слободно, Сергеј Јокановић у дисциплини 50 метара прсно, Невена Куртовић у дисциплини 50 метара делфин, Вук Варага у дисциплини 100 метара слободно и Вељко Јовановић у дисциплинама 100 метара слободно и 100 метара леђно.

Бронзану медаљу освоијо је  Гојко Јанковић у дисциплини 50 метара слободно.

Пливачки клуб Леотар