Plivači dva trebinjska kluba PVK “Leotar” i KVS “Leotar” proteklog vikenda učestvovali su na Ljetnom prvenstvu Republike Srpske u plivanju i ostvarili zapažene rezultate.

U organizaciji Plivačkog saveza Republike Srpske 02. i 03. juna na Gradskom Olimpijskom bazenu u Banjaluci  održano je Ljetno Republičko prvenstvo u  plivanju. Učešće je uzelo deset klubova iz Republike Srpske sa 194 plivača, od čega je 121 u muškoj i 73 u ženskoj konkurenciji. Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je 14 plivača : Miloš Ćeranić, Milan Bajčetić, Gojko Janković, Filip Jokanović, Matija Jovanović, Filip Čolović, Luka Ratković, Matija Ratković, Stevan Zirojević, Nikša Šarenac,  Helena Jovanović,  Sanja Krivoglav, Lara Pujić i Sara Ratković.

Plivači Leotara osvojili su ukupno 29 medalja, od čega je jedna zlatna, devetnaest srebrnih i devet  bronzanih.

Plivači PVK Leotar-a su se posebno istakli u kategoriji mlađih pionira osvojivši pehar za treće mjesto, kao i u kategoriji pionira zauzevši treće mjesto.

Stevan Zirojević u disciplini 100 metara prsno osvojio je zasluženo mjesto Prvaka Republike Srpske u kategoriji pionira.

Srebrne medalje osvojili su : Sara Ratković u disciplini 50 metara delfin, Lara Pujić u disciplinama 100 i 200 metara prsno i u disciplini 100 metara delfin, Filip Jokanović u disciplini 100 metara leđno, Miloš Ćeranić u disciplinama 50 i 200 metara leđno, 4 x 100 slobodno i 4 x 100 mješovito, Helena Jovanović u disciplinama 100 i 200  metara delfin i u disciplini 400 metara mješovito , Stevan Zirojević u disciplinama 200 metara prsno, 4 x 100 slobodno i 4 x 100 mješovito, Gojko Janković u disciplinama 4 x 100 slobodno i 4 x 100 mješovito, Filip Čolović u disciplinama 4 x 100 metara slobodno i 4 x 100 mješovito.

Bronzane medalje osvojili su : Miloš Ćeranić u disciplinama 200 metara mješovito i 4 x 200 slobodno, Helena Jovanović u disciplini 50 metara delfin, Gojko Janković u disciplini 4 x 200 slobodno, Stevan Zirojević u disciplinama 50 prsno i 4 x 200 slobodno, Filip Čolović u disciplinama 1500 slobodno i 4 x 200 slobodno, Sara Ratković u disciplini 50 metara leđno.

Plivače PVK Leotar naredni vikend očekuje nastup na Ljetnom Državnom prvenstvu u Banjaluci i na revijalnom plivačkom takmičenju u Nikšiću.

*****

Članovi Kluba Vodenih Sportova „Leotar“ Helena Lakic i Teodora Kraljevic na Ljetnom prvenstvu Republike Srpske  u plivanju, koje je održano 02.06 i 03.06 2018 na Garadskom Olimpijskom Bazenu u  Banjaluci, okitile su se zlatnim medaljama. Helena je postala prvakinja RS na 100m ledjno a Teodora na 100m prsno u kadetskoj kategoriji. Helena se na prvenstvu u Banjaluci još okitila  srebrom na 50m prsno i 200 m prsno i bronzanim medaljama   na 200m leđno i 50m leđno u kadetskoj kategoriji.   Pored zlata  u kadetskoj kategoriji Helena je osvojila i bronzanu medalju na 100m ledjno u apsolutnoj kategoriji. Na ovom prvenstvu boje KVS Leotar pored Helene i Teodore predstavljao je i Filip Piljević koji se nije okiti medaljom ali je u svojim disciplinama postavio lične rekorde.

Iako su na prvenstvo RS , zbog školskih obaveza, maturskih svečanosti i povreda članova KVS Leotar, otišli brojčano „desetkovani“ mala četa KVS Leotar uspjela je da zauzme četvrto mjesto po ukupnoj statistici medalja na prvenstvu. Ispred mladih plivača KVS Leotar bili su klubovi iz Banja Luke “Olipm”, “22. april” i “Mladost”.

Ovogodišnje ljetnje prvenstvo RS u plivanju na GOB-u je okupilo oko 200 plivača iz devet klubova sa prostora Republike Srpske.

“Ove godine , ljetno prvenstvo RS za nas je zakazano u vrlo nepovoljnom terminu, jer nismo odradili ni jedan trening u 50m bazenu, za razliku od predhodnih godina kada su takmičenja bila krajem Juna i počekom Jula za vrijeme raspusta a i imali smo vremena da odradimo jedan vid priprema na bazenu Banje, na to su nam se još nadovezale i obaveze naših plivača u školi kao i povrede tako da sam prezadovoljan sa onim što je naša mala četa ostvarili na prvenstvu. Sobzirom na pomenute okolnosti naši plivači su „lavovski“ oderadili takmičenje i čestitam im na postignutim rezultatima i četvrtom mjestu u ukupnoj statistici medalja. – ističe” , izjavio je Veljko Piljević , trener Leotar u KVS.

 

HP, jun 2018.