Članice plesnog kluba „We dance“ Gacko protekli vikend su učestvovale na takmičenju “Vienna dance open” u Beču. Na takmičenju koje se održavalo istovremeno na tri bine učestvovalo oko 5000 plesača. U jakoj konkurenciji naše članice su osvojile tri prva mjesta.

Juniorke Sara Đuričić i Olja Ilić – duo, osvojile su 1. mjesto. Helena Pješčić- mini kadet, osvojila je 1. mjesto – solo čirliding i kadeti – grupa, slobodni stil- pom pom takođe, 1. mjesto.

Emilija Stojanović, koreograf plesnog kluba, kaže da su postigli veliki uspjeh.

„Svaki put budem presrećna kada dobijem ovakav vid potvrde o našem kvalitetu, jer biti prvi na prestižnim takmičenjima je rezultat mnogih odricanja i velikih zalaganja i truda kako mog, tako i cijelog mog tima“, kaže Stojanović.

Na redu je Državno prvenstvo BiH gdje će se u više različitih disciplina predstaviti 50 plesača kluba, od najmlađe, do najstarije starosne kategorije. Takođe, u planu je i Svjetsko plesno prvenstvo koje se održava na Floridi.

„U procesu smo dobijanja vize, a garantno pismo iz SAD-a za naše dršavne prvakinje u duo – hip hop disciplini je već stiglo. Naše Sara Đuričić i Olja Ilić se spremaju za odlazak i nadamo se da ćemo ovaj puti uspjeti da prikupimo potrebna novčana sredstva i odemo na takmičenje“, kažu u plesnom klubu „We dance“.

Izvor: Opština Gacko