, Image: 351506532, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Često se priča o velikim, čak i milionskim, odštetama koje američki potrošači dobijaju posle tužbi zbog najbanalnijih situacija u kojima su se našli.
O jednom takvom slučaju ovih dana se priča na jugu Sjedinjenih država. Tačnije, u Alabami…

Kako piše magazin „Fortune“ i mnogi lokalni portali u Alabami, jedan stanovnik ove države pre dve godibe se u prodajnom lancu „Volmart“ sapleo na lubenicu, i tu nespretnost naplatio – 7,5 miliona dolara.

Henri Voker je zapravo „zapeo“ nogom na paletu sa lubenicama, a sudska porotoa je procenila da je prodajni lanac bio nemaran.

Kada je pokušao da dohvati lubenicu, noga mu je ostala zarobljena u paleti, pao je i zadobio nekoliko povreda uključujući i lom kuka.

Na sudu se polemisalo da li je odgovornost na prodavnici, poroto je pregledala i sigurnosne snimke, i na kraju je odlučeno da je odgovornost na njima jer nisu dobro obezbedili palete.

Incident se dogodio 2015. godine.
„Volmart“ je saopštio da je odgovornost na kupcu, da su razočarani presudom, da oni i danas skladište lubenice isto kao i pre dve godine i da će se žaliti na presudu.

Nije saopšteno da li je sporna lubenica bila dovoljno zrela. Ali, Henriju Vokeru je verovatno najslađa u životu.

Mada ne bi trebalo smetnuti s uma ni argument njegovih advokata, da posle loma kuka on nije bio u mogućnosti da uživa u svalodnevnim životnim radostima koje se nama podrazumevaju.

 

Izvor: nedeljnik.rs