Proteklog vikenda, osim pionira, i pionirke su imale završni turnir košarkaškog prvenstva Republike Srpske. U Brčkom su snage odmjerile četiri najbolje ekipe, a trofej je otišao u ruke mladih košarkašica iz Trebinja.

Mlada ekipa „Trebinja 03“ predvođena trenerom Draganom Lugonjom bila je najbolja u konkurenciji domaće ekipe „Lavovi“, „WBA Basketball“ iz Teslića i „Feniksa“ iz Banjaluke.

Odlučujući meč odigran je sinoć i u njemu su pionirke „Trebinja 03“ slavile protiv „Feniksa“ rezultatom 63:47. Dan prije Trebinjke su savladale „Lavove“ rezultatom 64:48 i mlade Teslićanke rezultatom 50:44.

„Ponosna sam na ekipu, dale su zaista sve od sebe i apsolutno je zaslužena titula. Dokazale smo da smo tim i da možemo da osvojimo zlato. Prošle godine smo bile vicešapmioni i to je bila najveća motivacija za ovu godinu jer smo znale da možemo više. I da zaslužujemo više. Idemo dalje, treninga neće nedostajati, a ni volje jer je pred nama i Liga mladih BiH“, izjavila je za Hercegovina Promo Dragana Lugonja, prvi trener pionirki „Trebinja 03“.

Najefikasnije na turniru u ekipi iz Trebinja bile su Milanović sa 60 ubačenih poena u tri meča, Daković sa 30, Uljarević sa 28, Tasovac sa 18, Savić je ubacila 16, a Benderać 15 poena, itd.

Ovom titulom Trebinjke su zajedno sa svojim muškim vršnjacima iz OKK Leotar osvojili duplu krunu u RS proteklog vikenda, što je još jedna potvrda košarkaške perspektive grada podno Leotara.

 

HP, februar 2018.