Danas je ekipa televizije PINK BH posjetila trebinjsku HP media group, te su na radnom sastanku dogovoreni pravci akcije za nastavak započete saradnje.

Urednik i voditelj emisije „Zabranjeni forum„, poznato ime bh. novinarstva Aleksandar Hršum, koji ovu emisiju na Pink BH televiziji vodi već duže od trianaest godina i čiji je „talk-show“ jedan od najgledanijih u zemlji, istakao je tokom posjete da mu je izuzetno drago da je započeta saradnja sa mladim i kreativnim timom HP media group, za koji smatra da predstavlja pravo osvježenje na medijskom nebu Hercegovine.

„Volim Trebinje i volim da posjećujem vaš grad. Od nedavno imam i razlog više za to, a u budućnosti mislim da ćemo saradnju sa HP media group podići na značajno viši nivo. Svako vrijeme ima svoje karakteristike, jednostavno mediji nisu isti kao prije dvadeset godina. Danas je sve dinamično, traži se da budete u korak sa trendovima, a vaša ekipa upravo vrijedno radi na tome. Želim vam puno uspjeha u budućem radu i dobru saradnju u zajedničkim projektima“, izjavio je za naš portal Aleksandar Hršum.

U HP media group su ponosni na saradnju sa renomiranom kućom i jednim od najpoznatijih tv lica na ovim prostorima, a tokom prošle sedmice je u emisiji „Zabranjeni forum“ emitovan i prvi prilog HP video servisa.

„Trudimo se da kroz saradnju sa najboljima u branši dodatno unaprijedimo naš rad i steknemo neophodna iskustva, s obzirom da smo mlad medijski sistem. Pred nama su svakodnevno novi izazovi koje smo rješeni savladavati uspješno, te postajati sve bolji, na radost svih uključenih u naš projekat ali i cjelokupne javnosti u Istočnoj Hercegovini kojoj prezentujemo jedan pozitivan pristup svakodnevnici“, izjavio je  Bojan Sulaver, prvi čovjek HP media group.

HP media group je od nedavno i vlasnik licence za emitovanje FM radijskog signala za područje trebinjske regije, a uveliko traju pripreme za početak emitovanja atraktivnog programa Radija Padrino koji će osim postizanja slušanosti za cilj imati i „vraćanje radija u modu na ove prostore„, kako kažu odgovorni u ovoj medijskoj i marketinškoj kući.

„Radijski program koji pripremamo biće u skladu sa globalnim medijskim trendovima. Radio je medij koji bude najviše emocija, a mi ga planiramo nadograditi sa brojnim tehnološkim inovacijama koje su odavno praksa uspješnih sistema. Mislimo da će slušaoci jako brzo prepoznati naš pristup i pokloniti nam povjerenje „, ističe Sulaver

Osim posjete HP media group, ekipa „Zabranjenog foruma“ juče i danas je u Trebinju pripremala radni materijal za emisiju koja će biti emitovana u četvrtak, na temu „Kako danas izgleda život na granici u BiH“.

 

HP, februar 2018.