Povodom nedavne odluke predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije da pruže podršku građanima i institucijama Republike Srpske te najavljene izgradnje vrtića u Trebinju, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović uputio je pismo zahvalonosti predsjedniku Republike Srbije.

U pismu gradonačelnika Trebinja se kaže:

“U ime Grada i gradana Trebinja, želim izraziti duboku zahvalnost za najavljenu investiciju Vlade Republike Srbije u Trebinju.

Vaša nedavna odluka da razlicitim aktivnostima podržite narod i institucije Republike Srpske naišla na široko odobravanje u Republici Srpskoj i potvrdila snažan odnos izmedu Vas – kao predjsednika Republike Srbije, i predsjednika Republike Srpske g-dina Milorada Dodika.

Želim vam prenijeti pozitivne utiske građana Trebinja i reći da ste svojim velikodušnim gestom još jednom potvrdili da Republika Srbija i dalje njeguje snažnu kulturološku i bratsku sponu sa Republikom Srpskom te da su odnosi i saradnja izmedu Srbije i Srpske najsnažniji do sada.

I ovoga puta ste na najvelikodušniji način pokazali da brinete o srpskom narodu, gdje god on nastanjen bio, što nas jako raduje, jer građani Republike Srpske u Srbiji vide prijestonicu srpstva i vjekovnog zaštitnika.”

Vrtić kapaciteta 80 mjesta, od čega 20 za jaslice, biće izgrađen u naselju Gorica u Trebinju.

Iz nadležnog odjeljenja Gradske uprave Trebinje kažu da idejni projekat za izgradnju vrtića već postoji.

Izvor: Grad Trebinje