Поводом недавне одлуке предсједника Републике Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије да пруже подршку грађанима и институцијама Републике Српске те најављене изградње вртића у Требињу, градоначелник Требиња Лука Петровић упутио је писмо захвалоности предсједнику Републике Србије.

У писму градоначелника Требиња се каже:

“У име Града и градана Требиња, желим изразити дубоку захвалност за најављену инвестицију Владе Републике Србије у Требињу.

Ваша недавна одлука да разлицитим активностима подржите народ и институције Републике Српске наишла на широко одобравање у Републици Српској и потврдила снажан однос измеду Вас – као предјседника Републике Србије, и предсједника Републике Српске г-дина Милорада Додика.

Желим вам пренијети позитивне утиске грађана Требиња и рећи да сте својим великодушним гестом још једном потврдили да Република Србија и даље његује снажну културолошку и братску спону са Републиком Српском те да су односи и сарадња измеду Србије и Српске најснажнији до сада.

И овога пута сте на највеликодушнији начин показали да бринете о српском народу, гдје год он настањен био, што нас јако радује, јер грађани Републике Српске у Србији виде пријестоницу српства и вјековног заштитника.”

Вртић капацитета 80 мјеста, од чега 20 за јаслице, биће изграђен у насељу Горица у Требињу.

Из надлежног одјељења Градске управе Требиње кажу да идејни пројекат за изградњу вртића већ постоји.

Извор: Град Требиње