Planinarsko društvo „Vučji zub“ – biciklistička sekcija, poziva sve bicikliste, sportiste, kao i sve građane Trebinja i okoline na petu jubilarnu trku „Za sirac sira“. Trka će se održati u nedjelju 19.06 u 10 časova, selu Žakovo koje se nalazi  25 km od Trebinja prema Mostaru.

 

 

 

FB_IMG_1465908439074

Svi takmičari su obavezni da budu na startu u 09:00č kako bi odvezli probni krug stazom (ukoliko to nisu ranije učinili).

Radi se o veoma atraktivnoj trci brdskim biciklima (MTB). Interesantna staza polazi makadamskim putem, a zatim  nastavlja uskim putevima između starih kamenih kuća i njiva. Dužina staze je oko 4 km, u pojedinim dijelovima je ekstremna, sa velikim usponom i jakim nizbrdicama, zbog čega je obavezno za sve takmičare da posjeduju pored brdskog bicikla i zaštitnu opremu (kaciga i rukavice). Poželjno je da na svom dvotočkašu imate i prave brdske gume zbog grubljeg terena. Želimo naglasiti da opasnost na stazi kod normalne vožnje ne postoji i da svako može bez bojazni proći ovu zanimljivu stazu.

Staza će biti propisno označena. Za one koji vole ekstremniju vožnju adrenalina neće nedostajati. Učesnici trke će biti, kao i svake godine, podijeljeni u tri grupe: takmičari, omladinci mlađi  od 15 godina i djeca  (skraćena staza), rekreativci (za one koji žele neobavezno preći cijelu stazu).

Nagrada za najbolje bicikliste je već dobro poznat „Sirac sira“, dakle autentični hercegovački kolut sira, naravno uz trofej za uspomenu.

Radi bolje organizacije molimo sve zainteresovane takmičare i rekreativce koji će voziti trku da se prijave  porukom na telefon 065 753 896 (Igor) ili na e-mail: [email protected] – navesti ime i prezime, godine starosti i grupu. Prijave su moguće i neposredno prije početka trke kod organizatora. Takmičari mlađi od 18 godina dužni su da preuzmu formular o saglasnosti roditelja/ staratelja za njihovo učešće. Informacije gdje da preuzmu formular mogu dobiti  na gore navedeni broj. Takmičari (grupa jedan) su dužni po preuzimanju startnog broja uplatiti kotizaciju za učešće u iznosu od 5 KM.

Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela te domaćih proizvoda. I naravno druženje. Na startu (cilju) će biti mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu će biti svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike.

Pozivamo i sve zainteresovane za sponzorisanje događaja, Kontakt: 066 210 610 (Slavenko) i 065 753 896 (Igor), kako bi na vrijeme dobili mjesto na propagandnim materijalima (traka na startu/cilju, majice).

DA SMO ZDRAVO!