U BiH izdavanje pasoša čeka više od 36.000 ljudi, a novi dobavljač putnih isprava nije izabran, iako ugovor sa trenutnim dobavljačem kompanijom „Milbauer“ ističe za pet dana, piše „Glas Srpske“.

List navodi da, ukoliko izbor novog dobavljača ne bude obavljen do 21. marta, nove pasoše neće moći dobiti ni oni čiji zahtjev ne bude riješen do tada, niti će biti primani novi zahtjevi za izdavanje putne isprave.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ Radivoje Trbić rekao je da je povećan broj zahtjeva za izdavanje pasoša, jer su građani zabrinuti da bi poslije 21. marta, kada ističe ugovor sa „Milbauerom“, mogli ostati bez pasoša.

„Uvjeren sam da se to, ipak, neće desiti. Štampanje pasoša od ponoći 21. marta naručivaćemo od novoizabranog dobavljača, procedura je još u toku, a ponude su dostavile dvije firme“, kaže Trbić.

Novi dobavljač pasoša trebalo je da bude izabran još krajem prošle godine, ali su dva tendera propala zbog proceduralnih grešaka i žalbi francuske firme „Džemalto“.

Izvor: RTRS

Facebook komentari

komentar