RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 26: Pope Francis waves from the Popemobile on his way to attend the Via Crucis on Copacabana Beach during World Youth Day celebrations on July 26, 2013 in Rio de Janeiro, Brazil. More than 1.5 million pilgrims are expected to join the pontiff for his visit to the Catholic Church's World Youth Day celebrations which is running July 23-28. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Papa Franjo je započeo „novo putovanje“ na popularnoj mreži za dijeljenje fotografija kako bi sebe učinio što dostupnijim vjernicima koji koriste ovu aplikaciju.

 

Papa je danas na svom nalogu na Tviteru, napisao sledeće: „Počinjem novo putovanje, na Instagramu, gdje ću koračati uz vas putem milosti i nježnosti Boga.“

U roku od pola sata od pridruživanja ovoj društvenoj mreži njega je pratilo 70.000 ljudi.

Prva fotografija koju je papa objavio na svom Instagram nalogu pod imenom „Franciscus“ je kako se moli na koljenima, sa potpisom „Molite se na mene“ na devet različitih svjetskih jezika.

Dva sata otkad je pokrenuo nalog i postavio prvu fotografiju, u trenutku pisanja ovog teksta, broj pratilaca popeo se na 247.000, a prva fotografija već je imala 39,1 hiljada lajkova.

Broj napreduje iz sata u sat…

Predstavnik Vatikana zadužen za medije, monsinjor Dario Vigano nedavno je izjavio da je papa izabrao subotu za otvaranje naloga na Instagramu u znak obilježavanja treće godine od početka svog pontifikata.

S obzirom na tempo kojim je krenuo, očekuje se da će do kraja dana imati najmanje milion pratilaca.

Kako je u jednom intervjuu rekao, on je odlučio da otvori ovaj nalog zato što je „uvjeren da fotografije mogu da otkriju mnoge stvari“. Papu na Tviteru prati 8,8 miliona ljudi.

 

Izvor: independent.co.uk / Blic