У кампусу Свеучилишта у Мостару и кампусу Универзитета „Џемал Биједић“ постављене су ‘паметне клупе’, чиме се град на Неретви придружио бројним градовима у окружењу који имају ту технолошку иновацију.

Клупа је захваљујући соларној енергији енергетски независна, а пружа корисницима могућност бежичног и УСБ пуњења мобилних уређаја, бесплатно кориштење мобилног интернета те има властито освјетљење и хлађење.

160928025-3_xxl
Поклон је то Града Мостара мостарским студентима за почетак нове академске године, приопћено је из Градске управе Града Мостара.

Постављене су паметне клупе „Стеора“, произвођача фирме InClude из Солина. Ради се о новој генерацији паметних клупа и Мостар је први град у Босни и Херцеговини који је добио „Стеора“ паметне клупе.

160928025-4_xxl

У пројект, за који је Град Мостар издвојио 6000 марака, укључили су се јавна подузећа Еронет и БХ Телеком која су осигурали бесплатне мобилни интернет, као и грађевинске твртке ХП Инвестинг и Амитеа, које су у оквиру реализације уговорених послова на реконструкцији плочника у граду уредиле и дијелове партера испред факултета на којима су постављене клупе.

Уређивање зеленила обавили су ЈП Комос и ЈП Паркови.

 

Извор: klix.ba