Tema ovonedeljne „Padrino ankete“ bila je globalna ekološka akcija čišćenja. Globalni ekološki izazov čišćenja pojavio se  nedavno na društvenim mrežama i za veoma kratko vrijeme proširio se i stigao i do naše Hercegovine.

S tim u vezi HP media grupa je pokrenula medijsku kampanju pod sloganom „Čisto je lijepo- Pokrenimo se za ljepše Trebinje, jer te se tiče“ koja poziva na povećanje ekološke svijesti u Trebinju.

Juče je u Trebinju obavljena i  velika akcija čišćenja, u kojoj je učestovao veliki broj Trebinjaca. Na našem portalu danas možete čitati i o tome da se skoro svaki grad istočne Hercegovine odazvao ovoj akciji.

Ekipa Padrino radija pitala je građane najjužnijeg grada Srpske, da li su čuli za globalni ekološki izazov čišćenja i za ekološku medijsku kampanju HP media, šta misle da li Trebinje ima problem sa odlaganjem otpada te jesu li i kako su oni pomogli u ekološkoj akciji čišćenja?

U linku ispod poslušajte anketu

 

Vi ste i danas bili vrijedni  i slali ste vaše odgovore na naš vajber broj 066 183 555. Izdvojili smo neke od odgovora:

Čula sam za vašu akciju i strašno sam se obradovala. Konačno se neko sjetio da je čistoća grada pola zdravlja“.

„Učestvujem sasvim dovoljno u ekološkim akcijama, tako što ne bacim otpatke mimo kanti za smeće, kojih nema dovoljno“.

Trebinje je jedan od najuređenih gradova u Srpskoj ali može da bude još čistiji kada bismo svi poveli malo više računa o tome gdje i kako odlažemo otpad“.

Većina naših slušalaca koji su nam se javili kažu da je u toku sređinjava privatnih bašti i dvorišta kako bi upotpunili sliku lijepog i čistog Trebinja.

Trebinju su, kao gradu turizma, ovakve akcije potrebne svakodnevno. Kao što je davno rečeno čovjek i priroda su uvijek međusobno povezani i treba tu vezu čuvati i stalno voditi računa o prirodi jer da nije prirode ne bi bilo ni čovjeka.

 

HP, mart 2019.