Предсједници туристичких организација Требиња и Београда, Драган Мандић и Миодраг Поповић потписали су данас у требињском хотелу „Нар“ протокол о пословно-техничкој сарадњи.

Потписани споразум представља формализацију и наставак дугорочне сарадње које имају туристички радници српске престонице и Требиња. Како је истакао предсједник Туристичке организације Београда Миодраг Поповић ова организација је у пуном јеку промоције Београда као дестинације на прекоокеанским тржиштима, гдје је издвојио САД, Кину и Иран, а бројни контакти и сарадња коју тренутно актуелизују има за циљ да наметне улогу главног града Србије као лидера туризма у региону са богатим дисперзивним туристичким могућностима, гдје би и Требиње могло да тражи своју развојну туристичку прилику.

to-bg-01

Испред требињске Туристичке организације Жарко Вицо је истакао досадашњу успјешну сарадњу са туристичким радницима у Београду и изразио наду да ће Требиње искористити конекције са колегама из овог града како би на трећим тржиштима квалитетније представило своју понуду, али и додатно унаприједило постојећу сарадњу и потенцијале.

Истакнута је и константна двосмјерна размјена туриста Београда и Требиња, која је већински орјентисана на самоорганизоване посјете, те је Миодраг Поповић искористио прилику да позове туристе из Требиња и Херцеговине да посјете Београд за вријеме надолазећих празника:

„Ми већ данас палимо прве празничне лампионе у Београду, који ће уз мноштво манифестација Београд учинити занимљивим за посјету у вријеме надолазећих слава и празника“, истакао је Поповић.

to-bg-02

Констатујући да су Требиње и Београд од давнина повезани бројним везама, присутни су закључили да ће потписани протокол бити добар темељ за будућу реализацију бројних, обострано интересантних, активности ових туристичких организација.

 

ХП, новембар 2016.