Direktor preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice u vrijednosti 3,2 miliona KM koja će spojiti put od „Grada sunca“ sa magistralnim putem Trebinje-Dubrovnik.

Izgradnju zapadne obilaznice finansiraće preduzeće „Putevi Republike Srpske“ iz vlastitih sredstava. Izvođač radova je preduzeće „Hercegovina putevi“.

Nešić je rekao novinarima da je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara, a u prvoj fazi radiće se oko tri kilometra puta.

„Imamo građevinsku dozvolu za 800 metara. Za preostalih 2.350 metara imamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Imamo obećanje od grada Trebinja da će u narednih 20-tak dana riješiti imovinsko-pravne odnose“, naveo je Nešić.

On je istakao da je ukupna vrijednost zapadne obilaznice 3.268.000 maraka, a rok izgradnje je do 36 mjeseci zbog mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa.

Nešić je naveo da su na obilaznici predviđena dva kružna toka, jedan kod „Grada sunca“, a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku.

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rehabilitaciju puta Trebinje-LJubinje u dužini od 56 kilometara.

On je dodao da je u trogodišnjem planu i rekonstrukcija puta od Trebinja ka graničnom prelazu Klobuk prema Crnoj Gori, ukoliko za to bude novca.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Gradska uprava riješiti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati „Grad sunca“ sa putem prema Mostaru.

„Imamo i planove da se izgrade poslovne i slobodne zone. Nadam se da nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja“, istakao je Ćurić.

 

 

Izvor: Srna