Couple on a jetty at Lake Ianthe, West Coast, South Island, New Zealand, Pacific

Да ли се неке ваше склоности налазе на њој?

На основу сакупљања текстова и биографија успешних недавно је на Медиуму објављена интересантна листа која показује шта успешни људи, са занимљивим каријерама имају заједничко. Погледајте које су то заједничке особине успешних људи са занимљивим каријерама…

Њихов пут никада није линеаран 

Прав и кратак пут никада не воде на занимљиво одредиште. Не постоји шема за успех већ морате пратити своје срце. Људи са занимљивим каријерама никада немају једноставан пут нити њиме ходају. Десиће се ствари које не очекујете и често ћете завршити баш тамо где сте рекли да никада неће бити. Људи који су успешни и раде занимљиве ствари никада не иду линеарно. Проблем је што нас од малих ногу уче да постоји само један пут до успеха, а када погледамо биографије успешних све је само супротно од тога.

Сви су прошли кроз одређене потешкоће 

На путу јунака права искушења се налазе свуда испред великог успеха. То је оно што од човека чини оно за шта је предодређен да постане. Скоро свака особа чија је биографија разматрана је имала овакав моменат. Најгоре ствари којима смо се бавили, најтеже ствари које смо искусили и најмрачнији тренуци наших живота су обично оно што стоји између нас и наше судбине. То поглавље у животу можемо искусити само на сопственој кожи.

Они су мане претворили у несразмерне предности 

Оно што се на површини показало као лоше ови људи су знали да претворе у своју одскочну даску. Многи успешни и интересантни људи на пример имају дислексију, показано је у овом истраживању. Ти људи су, знајући своју ману, акценат стављали на другим видовима комуникације са људима и тако научили да створе боље конекције од других и на крају изграде завидне каријере. Њихов однос са људима је нешто посебно и зато су тако успешни. Најпознатији пример у историји је Демостен, један од најпознатијих старогрчких говрника који је пре успеха имао говорну ману. Понекад је чинујеница да смо у нечему веома лоши добар подстрек да дамо свој максимум и вежбамо и радимо на себи док не добијемо жељени резултат. Добро размислите о стварима у којима сте лоши, а стало вам је да будете бољи.

Имају одважне и неодољиве ставове 

Погледајте веома успешне људе, нарочито медијске личности, они око себе имају гомилу људи који их мрзе из дна душе, али и гомилу оних који их гледају са обожавањем. Сигурно и ви имате некога у свом окружењу који, волели га ви или не подносили, има веома одважан став. Одважно истицање свог мишљења излуђује људе, али је такође нешто што их као магнет привлачи вама.

Њихово понашање не стаје у друштвене калупе 

Све је испрограмирано; све што су нам рекли учитељи, професори, родитељи, тренери, шефови и сви медији. У једном тренутку ти социјални програми постају за нас као вода за рибу. Да ли смо свесни колико наших избора одређују управо такве ствари. Људи са занимљивим каријерама никада не престају да доводе у питање систем и друштвене шаблоне. Зато они не личе ни на кога и сами креирају свој свет.

Уче целога живота 

Већина људи о којима је овде реч имају довољно новца да никада више не морају да раде. Ипак, они даље покрећу нове пројекте и послове. Зашто? Зато што су људи створени да расту и унапређују се. За њих је све ново поглавље и авантура. Они су спремни за нове курсеве, лиценце или учење нових језика. Слушају, гледају све око себе и упијају нова знања.

 

Извор: cosmopolitan.rs / bizlife.rs