Kompanija „Koka kola“ i ove godine zauzima vrh liste najjačih brendova na svetu, prema prestižnom istraživanju „Korbrenda“.
Iza čuvenog pića nalazi se najveći američki proizvođač čokoladica „Herši“, dok treće mesto zauzima nemački farmaceutski gigant „Bajer“.
Iako „Bajer“ nije toliko vidljivo ime u SAD, na listi „Korbrenda“ visok rejting je kompanija zaslužila zbog izuzetno pozitivnog mišljenja više od 10.000 rukovodilaca iz 20 odsto vodećih američkih kompanija.“Pozicije na listi se dobijaju nakon godišnjih anketa u kojima učestvuju oni koji donose odluke u poslovnom svetu. To su ljudi pozicionirani na visokim pozicijama u velikim kompanijama i njihovi stavovi predstavljaju stav investitora, potencijalnih poslovnhi partnera i klijenata iz 54 ključne privredne grane“, navodi „Korbrend“.Kako se dodaje, među deset najvećih brendova nalaze se imena koja bukvalno svako može da prepozna. Od četvrte do desete pozicije nalaze se: „Džonson i Džonson“, „Harli Dejvidson“, „Volt Dizni“, „PepsiKo“, „Ameriken ekspres“, „Kelog“ i „Epl“.

Kako navodi „Korbrend“, sa liste top 100 ispali su „Kseroks“, „Blokbaster“, „Meril Linč“ i „Saab“.

Izvor: Agencije / Buka portal