Oni su mislioci, ocjenjivači, posmatrači, analitičari, perfekcionisti, vrijedni radnici, pragmatici i inteligentni ljudi. Oni takođe mogu da budu dominantni, kritični i pretjerano nervozni, s visokim i često nerealnim očekivanjima. Teško otvaraju svoje srce i nisu tipovi koji u potpunosti zaranjaju u dubine ljubavi, bez testiranja vode.

Oni su – Djevice.

Ono što spriječava Djevice od isprobavanja prave ljubavi je njihov strah od intimnosti i njihovo realno i logično razmišljanje. S obzirom na njihovo konstantno nastojanje postizanja savršenstva i na strah da neće živjeti po standardu koji su si postavili, može se dogoditi da ne uočavaju da su vrijedni ljubavi, a često je i samopoštovanje ono što ih spriječava u tome.

Zbog toga, Djevice često privlače lijepe katastrofe, izgubljene ciljeve i, najvažnije, one emocionalno nedostupne. Ove vrste ljudi su sigurna opklada za Djevice, jer Djevice osjećaju da su “dovoljno savršene” i da zaslužuju jednako “savršenog” partnera. Djevica ne mora da da sve što ima za ponuditi u vezi, pogotovo ako ne vjeruje da će odnos trajati duže vrijeme.

Umjesto toga, Djevice će kontinuirano raditi na poboljšanju sebe i čuvati svoje srce i emocije za mogućnost istinske i autentične ljubavi. Djevice su oprezne i one će čekati savršenstvo, i neće biti srećne ni zadovoljne s nečim manjim od toga. One su intuitivna bića, velike unutrašnje snage i njihova misija je pronalaženje prave, vječne ljubavi.

Međutim, one ne traže ljubav iz bajki – ono što one žele je partner koji preuzima odgovornost za sebe, nekog ko je autentičan i ko može da pokaže pravu i potpunu ljubav.

Djevice su senzualna bića i često su pogrešno shvaćene, jer daju sve od sebe kako bi prikrile svoju osjetljiviju stranu i zato mogu da djeluju hladno i neosjetljivo za tuđe osjećaje. To je često sve gluma i test kako bi Djevica vidjela koliko snažno je neko voljan da osvaja njihovo srce. Samo jaki će pobjediti i Djevica se nada da će oni slabiji otpasti.

Djevice stalno rade na samopoboljšanju i imaju visoke standarde za sebe i te standarde projektuju na druge dok ne nađu partnera koji živi po njihovim očekivanjima. Do tada, oni će rado ostati sami, provoditi vrijeme u učenju, čitanju knjiga i uopšteno će živjeti u miru, distancirane od bilo koga ko dođe blizu dok prava osoba ne naiđe.

Ako ste ikada čuli rečenicu: “Najprivlačniji dio muškarca/žene je njihov um” – ona bi definitivno trebalo da bude posvećena Djevicama. Oni su intelekti Zodijaka i njihovo pametno, analitičko i pronicljivo razmišljanje ih čini velikim filozofima i intrigantnim i zanimljivim ljudima.

Njihovo djetinjasto zanimanje za život će ih dovesti do najblještavijih razgovora na njihovom putu u potrazi za znanjem i istinom. Djevice su zemaljski znakovi i oni su ponizni i prizemni pojedinci, koji vole da provode svoje slobodno vrijeme na otvorenom, u prirodi. Oni uživaju u rutini, vrlo su praktične i obraćaju pažnju na fine detalje, tako da je njihova okolina uredna i čista. Djevicama vlada Merkur i iz tog razloga su pričljive i veoma dobre u komunikaciji.

Djevice su samokritične, ali one takođe mogu da omalovažavaju i kritikuju bilo koga drugog ko ne uspije da dođe do ekstremno visokih očekivanja koja one zahtijevaju od onih oko njih. Ta stalna potreba može da prouzrukuje prekid prijateljstva, iako one to ne žele.

Čak i kada otkriju nekoga dovoljno “savršenog”, s kim će se upustiti u odnos, one će i dalje imati želju da ih usavrše. Važno je da partner Djevice zapamti da je to odraz njene vlastite nesigurnosti, a ne toliko odraz njihovog nesavršenstva. Devica teži perfekciji i vrlo teško će odoliti potrebi da ne zahtijeva od drugih nerealne standarde koje je postavila.

Emocije Djevice su uvijek daleko dublje od onoga što se prikazuje na površini. To je ta dubina zbog koje često imaju strah od odnosa, jer znaju – kada se prepuste – možda više neće moći da se kontrolišu. Devica traži bezuslovnu ljubav i vjernost, ona želi da bude s nekim ko je spreman da cijeni njenu tendenciju traženja savršenstva.

 

Izvor: Blic žena