Ovakva ljubavna astro kombinacija nosi sa sobom potencijal dobrog usklađivanja međusobnih razlika pa ljubavnom paru može često biti lakše da pomiri svoje razlike tako da se izbegne sukobljavanje različitosti već da se podstakne njihovo međusobno dopunjavanje u cilju ostvarenja boljeg sklada.

Ovan i Vaga

U ovakvom spoju horoskopskih znakova međusobne razlike u velikom broju primera mogu biti i bitan faktor za ostvarenje snažnije međusobne privlačnosti. Ljubavne veze između Ovna i Vage često započinju brzo i lako – neretko i „na prvi pogled“. Kada Ovan i Vaga uspeju da postignu dobru usklađenost, harmoniju, sreću i zadovoljstvo u ljubavnoj vezi tada su često spremni da i svojoj okolini jasno stave do znanja da su srećni i zadovoljni svojim ljubavnim životom.

I Ovan i Vaga su po polaritetu pozitivni tj Jang znaci što čini da su obe osobe spremne na otvorenu komunikaciju a kada dođe do javljanja nesporazuma u njihovom slaganju trude se da imaju dovoljno objektivan pristup prilikom sagledavanja stvari kao i da što pre pronađu uzrok nastanka problema kako bi se u njihovom ljubavnom odnosu ili braku ponovo uspostavila ravnoteža.

Po modalitetu, Ovan i Vaga su kardinalni znaci što ukazuje na naglašenu energičnost i na to da vole da preuzimaju inicijativu i da čine da se stvari dešavaju, što može uticati vrlo povoljno kod planiranja nekih zajedničkih aktivnosti i kod kreiranja zajedničkih planova za budućnost. Entuzijastički raspoložen Ovan spontano i na neposredan način iznosi svoje ideje koje se odnose na planiranje zajednički provedenog vremena i na ispunjavanje nekih zajedničkih obaveza, dok diplomatska Vaga promišlja o tim idejama često na razborit način tako da se na kraju neretko pokazuju kao vrlo uspešan tim za realizaciju zajedničkih planova koji se odnose na organizovanje svakodnevnice života.

Ukoliko posmatrate zodijački krug možete primetiti da su horoskopski znaci Ovan i Vaga pozicionirani suprotno jedan od drugoga što obično označava da se kao suprotni znaci mogu jako dobro slagati na čulnom tj seksualnom nivou. Iz ovakvog spoja horoskopskih znakova može se izroditi dobro izbalansirana ljubav gde će vatreni Ovan unositi živost, neobuzdanu strast i puno pozitivne energije dok će blaga i promišljena Vaga usmeravati i kanalisati višak energije u dobrom pravcu i time održavati ravnotežu kako u ljubavnoj vezi ili braku tako i u ostalim sferama njihovog zajedničkog života.

Za ostvarenje dobrog slaganja na emotivnom i čulnom nivou mogu biti zaslužni i elementi kojima pripadaju Vaga i Ovan jer Vaga kao vazdušni znak može rasplamsavati vatrenu strastvenost kod Ovna koji pripada elementu vatre. Ovan kao vatreni znak unosi uzbuđenje i jake emocije u ljubavni odnos dok Vaga kao vazdušni znak svojim intelektom balansira emocije tako da se iz tog spoja neretko dobija pravilno uravnotežen i skladan ljubavni odnos tj brak, naročito ukoliko su i ostale pozicije nebeskih tela i njihovi relevantni aspekti za ljubav povoljni u ličnim horoskopima ovih osoba.

Planeta koja vlada Ovnom je Mars koji ga daruje izraženom seksualnom harizmom, fizičkom snagom i izdržljivošću, jakom voljom i velikim samopouzdanjem što predstavlja vrline koje mogu biti jako primamljive Vagi jer je Vaga nežna i potreban joj je neko ko će joj biti čvrst oslonac u životu a to može pronaći upravo u Ovnu. Vladar Vage je Venera što je čini ljupkom, nežnom, romantičnom, dopadljivom i privlačnom što su atributi koji se uklapaju u Ovnov ukus u ljubavi. Međutim, kod ovakvog ljubavnog spoja može postojati i naglašenija opasnost da Vaga suviše idealizuje svoju voljenu osobu tj Ovna i može se češće dešavati da povlađuje Ovnu u njihovoj ljubavnoj vezi ili braku.

Ljubavna kombinacija horoskopskih znakova Vaga i Ovan često donosi snažan potencijal za konstantno unapređenje i održanje kvaliteta ljubavne veze ili braka ali kako bi se stekao još detaljniji uvid u astrološku kompatibilnost ovog ljubavnog para potrebno je obratiti pažnju na sve relevantne faktore u ličnim horoskopima ovih osoba.

 

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs