Kada ste počeli da izlazite, vjerovatno ste gasili velika svjetla u intimnim trenucima i zatvarali vrata kupatila. A sada?

 

Uopšte više ne razmišljate o tome hoće li vas vidjeti u najstarijem, ispranom donjem vešu. Ali, dok nesputanost u seksu definitivno povećava zadovoljstvo, nova knjiga La Seduction: How the French Play the Game of Life otkriva da totalna izloženost u svakodnevnim trenucima može da pokvari vašu seksualnu hemiju.

Autorka Elejn Skiolino (Elaine Sciolino), pariška dopisnica Njujork Tajmsa, primjetila je da Francuskinje zavođenju pristupaju drugačije od Amerikanki, a po svoj prilici i od nas: one vjeruju da skrivanje nekih stvari daje element uzbuđenja u interakciji sa muškarcem.

Ako želite da savladate i usvojite njihovu ženstvenu mističnost, poslušajte njihove savjete:

1.Manje je mnogo više

Francuskinje paze na to šta će izložiti pogledu svog muškarca, što dodatno podstiče požudu. Na primjer, ako muškarac cijelo vrijeme ima na vidiku vaše intimne dijelove tijela, vremenom će prestati da mašta o tome kako vam cjepa odjeću da bi zaviro ispod nje.

„Većina Francuskinja trudi se da zadrži dašak misterioznosti, čak i kada su u dugoj vezi“, kaže Skiolino. Stoga se nakon tuširanja umotajte u peškir, a tek oprane grudnjake stavite u ormar, ne kačite ih na svaku kvaku gde ih može vidjeti. Želite da dragog rublje asocira na vaše tijelo, a ne da se primamljivost izgubi u hrpi nepospremljene odjeće.

2.Ne zaboravite nestašne detalje

Misterioznost možete da održite i suzdržanošću u razgovoru. Iako je seksi povremeno poslati pohotan SMS, često je uzbudljivije biti sramežljiv.

„Francuskinje su u razgovorima zaigrane“, kaže Elejn. Pošaljite mu SMS koji će mu podstaći maštu, ali neće biti direktno seksualan (pokušajte, recimo, sa fotografijom ivice svoje gole butine sa porukom Samo uvod…).

To produžava iščekivanje, pa će intenzivnije žudjeti za vama. Skiolino ističe da mi, za razliku od Francuskinja, čuvamo seksi dodatke kao što je lijep veš i parfem za posebne prilike. „Francuskinjama su takve stvari dio svakodnevice – procjenjuje se da 20 odsto svoje zarade troše na donji veš“, dodaje ona. A tako želja stalno tinja. Ako nosite seksi gaćice, osjećaćete se više seksi, pa ćete se i ponašati zavodljivije.

3.Probudite čula

Kao dodatak seksi rublju, stavite i malo parfema sa notom mošusa.

„Francuskinje vjeruju da parfem mnogo govori o vašoj ličnosti”, kaže Skiolino. Potražite parfem čiji će miris biti vaš zaštitni znak pa će vas vaš dragi povezivati sa tim senzualnim mirisom. Kako mošusni parfemi imaju feromone, uz njih ćete dobiti i vibraciju zavodnice. Najvažniji francuski trik koji svakako treba da usvojimo, Skiolino zove „pogled nabijen seksepilom“.

Posmatrajte ga nekoliko sekundi, napola se nasmiješite i potom pogledajte negdje drugdje. Možda ste taj pogled i koristili na svom partneru kad ste tek počeli da se viđate, ali je nevjerovatno koliko je jak njegov učinak i u dugoj vezi. Njime se izražava žudnja, izazov i želja da budete sa njim nasamo, a u njemu budi želju da vas odvuče u krevet, i to istog trenutka.

 

Izvor: Nezavisne novine