Чувени музичар извео је нумеру „Два смо различита света“ и тако најавио свој пројекат „Два света“

Пројекат “Два света” на којем је један од најпопуларнијих музичара са ових простора Жељко Јоксимовић радио неколико месеци данас је представљен јавности на конференцији за медије уприличеној у једном београдском хотелу. Музичар је са биг бендом изменио аранжмане најпознатијих фолк, поп и рок песама, као и неколико његових које ће извести пред публиком у серији концерата у децембру.

Први термин на реду је Скопље, 1, 2. и 3. децембра у Македонском народном театру, 6. децембра је концерт у Нишу у Дому војске, 7. Децембра биће одржан концерт у Сава центру у Београду, а 13. и 14. децембра су наступи у дворани Ватрослав Лисински у Загребу. Реч је основном списку концерата, који ће бити накнадно употпуњен.

Foto: Promo/Aleksandar Kujučev

На списку обрађених песама су, између осталих и “Ја сам тежак као коњ” (Електрични оргазам), “Јесен у мом сокаку” и “Влајна” (Предраг Живковић Тозовац), “Суада” (Плави оркестар), “Два света” (Тома Здравковић), “Неко те има ноћас” (Ван Гог), док је из свог репертоара Јоксимовић издвојио нумере попут “Заборављаш”, “Није љубав ствар”, “Оно наше што некад бејаше”, “Michelle”…

– Џез, другачије, новогодишње и свеже – то би биле прве асоцијације на ове песме и овај пројекат. Назив “Два света” асоцира не само на велики хит Томе Здравковића којим почињемо кампању, него и на два музичка и стилска света која сам покушао да помирим овим пројектом. Веома сам узбуђен и нестрпљив да чујем коментаре публике. Надам се и бићу захвалан ако им се буде допала и ако осете све сате рада на овим песмама, и труд десетине музичара који су учествовали у њиховом стварању и огромну љубав коју оне носе у себи – рекао је Јоксимовић.

Погледајте како је Жељко Јоксимовић извео хит “Два смо различита света”:

 

Извор: telegraf.rs