Preko 50.000 ljudi dočekalo je ispred gradske Skupštine na spektakularan način fudbalere Srbije do 20 godina.

 

Praćeni povicima „šampioni“, „šampioni“, članovi stručnog štaba i reprezentativci iznijeli su pobjednički pehar na balkon beogradske Gradske skupštine, tradicionalno mjesto proslave uspjeha srpskih sportista.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojila titulu pobjedivši u finalu poslije produžetaka selekciju Brazila sa 2:1.

Razvijeni su brojni transparenti, upaljene su i baklje, a ogromne ovacije prilikom izlaska na terasu dobio je selektor Veljko Paunović.

Poslije selektora i stručnog štaba na terasu su izašli i igrači, uz karakteristično „ole“ za svakog pojedinačno: Vanja Milinković-Savić, Sergej Milinković-Savić, Stefan Ilić, Filip Janković, Radovan Pankov, Marko Grujić, Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Stefan Milošević, Filip Manojlović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Staniša Mandić, Nemanja Maksimović, Ivan Šaponjić, Srđan Babić, Miloš Veljković, Saša Zdjelar, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Predrag Rajković.

Kada je na terasu kao posljednji izašao i kapiten Predrag Rajković sa trofejom uslijedila je erupcija oduševljenja uz skandiranje: „Ja te volim Srbijo“, i „Dajte Brazil da se igramo“.

Poslije kratke pauze uslijedilo je intoniranje himne, a onda se okupljenima obratio selektor Paunović.

„Srbijo, pozdravite šampione! Srbijo, živela Srbija. Živeli šampioni sveta. Samo napred, samo jako, svim srcem. Srbija“, rekao je selektor, a onda je Andrija Živković uzeo mikrofon: „Ja te volim Srbijo!“

Potom je mikrofon došao do kapitena Rajkovića:

„Dobro veče, Srbijo! Dobro veče šampioni! Uzeo si trofej Paune. što ste nas bodrili sve vreme“, zapevao je Rajković uz odobravanje navijača. „Nismo samo mi najbolji. I vi ste najbolji“, dodao je Rajković.

„Još jednim hvala svima. Havala na velikoj podršci tokom celog Svetskog prvenstva. Igrali smo protiv velikog Brazila u finale. Ostvario nam se san. A java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni“, rekao je Paunović, a onda je usledilo skandiranje „ti si naš Murinjo Paune!“.

Poslije svečanog dočeka ispred Starog dvora, fudbalere je primio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Petorica fudbalera, kako bivših tako i sadašnjih igrača Vojvodine – Sergej i Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov i Srđan Babić zajedno sa Miloradom Kosanovićem, nastaviće put za Novi Sad gdje će na Štrandu proslaviti titulu sa sugrađanima.

Ekipa Veljka Paunovića se zajedno sa stručnim štabom vratila u Srbiju u ponedjeljak ujutro, a odmah po slijetanju otišla je u Staru Pazovu gdje su ih dočekali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

Otvoreni autobus sa fudbalerima krenuo je iz Stare Pazove u 18.30časova, a pola sata kasnije ispred gradske Skupštine počeo je muzički program. Nastupaju THC, Dženan Lončarević i Leksinton bend, a prije toga publiku je zabavljao di-džej.

Sve ulice oko gradske Skupštine su zatvorene, a atmosfera na dočeku srpskih sportista nije bila bolja od dočeka Novaka Đokovića 2011. godine.

„Okupili smo se pre tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihov snimak i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo da budemo.Hoću sada svi da zagrlite, zagrlite brata do sebe“, dodao je srpski selektor.“

 

docek 1

docek 2

docek 3