Proslavljeni srpski reprezentativac Savo Milošević je u Etno-selu Stanišići kod Bijeljine otvorio Akademiju za fudbalske talente od šest do 18 godina.

U školi fudbala pored njega radiće Mitar Mrkela, Ivica Kralj i druga poznata imena srpskog fudbala, a cilj Akademije „Savo Milošević“ je da se sačuvaju talenti, ne samo u Semberiji, od loše selekcije po klubovima. Jedan program je za uzrast od šest do 14 godina, a drugi za dječake od 14 do 18 godina.

– Pomagaće nam ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, koji su napravili programe sa Mrkelom i sa mnom. Plan nam je da dovodimo naše poznate igrače koji se bave trenerskim poslom. Poslednjih 20 godina znatno je opao rad sa mlađim kategorijama po klubovima. I u najjačim sredinama poput Partizana i Crvene zvezde slabo se radi sa decom i to moramo promeniti, jer su talenti svuda oko nas. U Semberiji naročito – rekao je Milošević.

Pored rada sa mališanima, organizovaće se turniri i seminari za trenere. Sredinom marta počeće prvi treninzi juče upisanih dječaka u akademiju „Savo Milošević“.

– Moj prvi trener u OFK-u je bio Aca Stefanović, koji nije bio fudbalsko ime, ali je bio fenomenalan trener i čovek. Verujem da će se ovde pojaviti takva imena, koja vole decu i žele da na njih prenesu svoje veliko fudbalsko znanje – rekao je Mrkela.

 Izvor: Glas Srpske