U Mostaru je danas otvoren 17. Međunarodni sajam privrede. Sajam je otvorio hrvatski predsjednik Ivo Јosipović koji boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Na sajmu privrede predstavljeno je 17 kompanija iz Republike Srpske, a na zajedničkom štandu Republike Srpske, osim kataloškog predstavljanja privrednih društava iz svih sektora privrede, 17 kompanija predstaviće se eksponatima.

Predsjednik RS Milorad Dodik, koji je prisustvovao otvaranju 17. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, podržao je 16 izlagača iz Republike Srpske, istakavši da je privredna saradnja na bilo kom nivou važna za Republiku Srpsku i da treba podržati privrednike.

„Podrška privredi je primarno pitanje. Vlada Republike Srpske u posljednje vrijeme uložila je velike napore radi stabilizacije ambijenta i uslova privređivanja. Napravili smo ambijent koji je stimulativan za proizvođače, prije svega u realnom sektoru“, naveo je Dodik.

On je naglasio da je učinjeno mnogo da proces registracije preduzeća bude pojednostavljen, ističući da je Republika Srpska u tome lider u regionu.

Na sajmu u Mostaru predstaviće se kompanije „Plantago“, „Knežević entering“ i „Elda luks“ iz Laktaša, „PS-TEKS“, „Ekskluziv lindžeri“, „Lada auto“, „Novi Јelšingrad“, „Adria MM“ i „Veleprehrana“ iz Banjaluke, „Svislajon“ iz Trebinja, Fabrika čeličnih užadi „Unis usha“ iz Višegrada, „Destilacija“ iz Teslića.

Osim njih, na sajmu će se predstaviti i Radio-televizija Republike Srpske, Rafinerija ulja Modriča, Fabrika tepiha „Fates“ iz Sokoca, Bobar grupa iz Bijeljine i „Mediteran inoks“ iz Čelinca.

Sajam će biti otvoren do 12. aprila.
Izvor: Agencije