Jack Daniels Leathers iz Luizijane u SAD nastavio je porodičnu tradiciju te je svom sinu dao ime Jim Beam, po popularnom brendu burbona.

Dječak se rodio 14. decembra, ali otac Jack Daniels je tek sada odlučio podijeliti zanimljivu porodičnu priču koju je već prenio veliki broj stranih medija.

„Moji roditelji odlučili su naljutiti svoje starce pa su mi dali ime po svom najdražem piću. U to vrijeme, tata je bio veliki fan Jacka, a mama se brzo s njim složila kako je to odlično ime“, rekao je Jack Daniels, prenosi Houma Today.

Jack i njegova supruga Lydia znali su da žele neobična imena za svoju djecu te su čak na svom prvom sastanku pričali o dječjim imenima.

“ Ime Jim Beam nam je odmah u šali palo na pamet, zamislite, na prvom spoju i održali smo obećanje“, otkrio je Jack te dodao: „Ako budemo imali još djece, tradiciju ćemo zasigurno nastaviti. Slijedeće dijete zvat će se Evan Williams, takođe prema poznatom burbonu“, potvrdio je 31-godišnjak i pritom otkrio da se sudija koji je vjenčao njega i Lydiu zvao Johnnie Walker.

„Kada je matičar shvatio kako se zovem, cijeli je pocrvenio u licu. Lydia i ja smo ga odlučili obavijestiti da smo sinu dali ime Jim Beam„, otkrio je Jack.

 

Izvor: index.hr