Zavičajni klub „Osvit“ iz Bileće priredio je sinoć u Gradskoj galeriji u Nevesinju prelijepo kulturno veče sa izložbom slika i nastupom mladih pjesnika i muzičara.

 

Izložbu slika sa 4. Likovnog saborovanja „Simeon Dobrićevski“ otvorio je sveštenik Zoran Ilić. On je izrazio zadovoljstvo što je otac Simeon, veliki i čudesni čovjek, bio inspiracija likovnim umjetnicima i književnicima.

Inače, likovno saborovanje u Bileći okupilo je dvadesetak  slikara i dva vajara koji su djela stvarali različitim tehnikama.

Drugi segment kulturne večeri u Gradskoj galeriji bio je posvećen poeziji. Mlada bilećka pjesnikinja Maja Vujinović predstavila je svoj petski prvjenac – zbirku „Ples riječi“. Predsjednik „Osvita“ Miodrag Ljumo Hrnjez za Majine pjesme je rekao da su životvorne i osjećajne, nastale iz duše.

– Čitava knjiga je razigrana i raspjevana kao i autorka – istakao je Hrnjez.

Maja je publici u Gradskoj galeri ispričala da je zbirka „u režiji dragih prijatelja“ štampana bez njenog znanja i da je praktično dobila na poklon tokom likovnog saborovanja u Bileći.

Odabrane pjesme iz zbirke „Ples riječi“ recitovale su bilećke osnovke, članice „Osvita“, a u muzičkom dijelu programa učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“.

 

Izvor. Radio Nevesinje