U Gacku je osvanuo mural slavnog glumca Dragana Bjelogrlića. Mural  ovog poznatog Hercegovca krasiće ubuduće ovaj grad Hercegovine.

Dragan Bjelogrlić rođen je  10. oktobar 1963.  Njegovi roditelji su iz Hercegovine, iz sela Lipnik u okolini Gacka. Godine 1965. doselio se sa porodicom u Beograd, gdje je kasnije završio osnovnu i srednju školu, kao i dvije godine Građevinskog fakulteta.

Bjelogrlić je poznati srpski glumac, režiser, scenarista i producent. Odigrao je veliki broj filmskih uloga. Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u TV seriji „Bolji život“.
Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera Boško Buha (1978), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

1984. upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao 1989.

Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987 – 1990). Nakon te uloge, usledile su uloge u TV seriji „Zaboravljeni“ (1990) i filmovima „Crni bombarder“ (1992), „Pun mesec nad Beogradom“ (1993), „Lepa sela lepo gore“ (1996), koje su Bjelogrlića uvrstile u red najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumaca.

Poslednjih godina Bjelogrlić se okušao kao producent, a prvi film koji je producirao bila su Lepa sela lepo gore.

Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video!, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar.

HP, septembar 2019.