Пољопривредна служба општине Невесиње упутила је јавни позив заинтересованим воћарима да  се пријаве за набавку садног материјала који би се суфинансирао из општинског буџета. Интересовање је велико и невесињски пољопривредници су већ исказали потребу за око 4.000 садница, највише шљиве.

В. д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић каже да ће садни материјал бити набављен из Института за воћарство у Чачку  који фитопатолошким и осталим контролним налазима гарантује врхунски квалитет, преноси портал Радио Невесиња.

Братић наглашава да ће општина Невесиње субвенционисати набавку садница у складу са Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за подизање воћних засада. Средства за субвенције биће планирана у буџету за наредну годину.

Према подацима Општинског одјељења за привреду у Невесињу има око 67.000 стабала воћа, највише шљиве и јабуке. Процијењени принос у прошлој години износио је око 90 тона и углавном је кориштен за властите потребе пољопривредних произвођача.

 

Извор: Радио Невесиње