Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и представници ИЛДП-а данас су потписали Протокол о наставку сарадње на Пројекту интегрисаног локалног развоја који представља заједничку иницијативу Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ .

Општина Невесиње већ неколико година сарађује са УНДП-ом на овом пројекту, а његов најзначајнији резултат је Интегрисана стратегија управљања развојем у општини Невесиње која садржи најзначајније пројекте везане за  развој  локалне заједнице.

У Протоколу о наставку сарадње који је данас потписан јасно су изложене области на којима ће се сарађивати као и обавезе и одговорности партнера у пројекту.

Представница ИЛДП-а Амела Гаћановић Тутњевић нагласила је да су пројектом планирана и грант средства у два циклуса 2018. и 2019. године за финансирање локалних стратешких приоритета.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић оцијенио је успјешном досадашњу сарадњу са УНДП-ом, нарочито кроз пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

Он је истакао да је трећа фаза сарадње са УНДП-ом која је данас потписана веома значајна за општину Невесиње са становишта пројеката који су планирани за текућу и наредне године.

UNDP 2

Извор: Радио Невесиње