Za koliko novca biste vi pristali da putujete po svetu, odsedate samo u najboljem smeštaju i uživate u vrhunskoj usluzi?

Australijanka Sorelle Amore je za platu od 30.000 dolara obišla 12 zemalja sveta (za 13 nedelja, od avgusta do oktobra ove godine), a za ovaj posao se takmičila sa 50.000 drugih kandidata iz celog sveta. „Konkurs“ je raspisao travel klub ThirdHome, kome je trebala mlada i komunikativna osoba, sa dobrim poznavanjem rada na društvenim mrežama, za učestvovanje u projektu promocije ove agencije. Kandidati koji su ušli u uži izbor, njih 17.000, zatim su slali video materijale i pisali blogove, kako bi pokazali svoje marketinške sposobnosti. Na kraju su postovali video i pokušali da dobiju što više lajkova svojih pratilaca. Pobedila je dvadesetosmogodišnja Sorelle, koja je objasnila da je uspela samo zato što je bila upornija od svih ostalih.

Njena avantura počela je u mističnom škotskom zamku, a završila se u Sidneju. Među najjačim utiscima, Sorelle izdvaja prirodu Kostarike, plivanje sa ajkulama na Bahamima i kraljevski status koji je iskusila u Kini, ali njena putovanja nisu bila samo bezbrižno uživanje. Sve vreme putovanja njen zadatak je bio da snima i fotografiše, a između destinacija je na aerodromima pisala tekstove, editovala i pripremala materijale koje je u realnom vremenu morala da postavlja na Youtube, Instagram, Facebook i druge društvene mreže.

Njen savet svima koji bi da se isprobaju kao travel influenseri je da se ne pretvaraju, već da budu ono što jesu, i da svojim pratiocima i klijentima pruže autentično iskustvo. Iako sa strane izgleda kao čista zabava, Sorelle naglašava da se radi o ozbiljnom i napornom poslu, kome morate biti posvećeni 24 časa dnevno.

Izvor: travelmagazine.rs